Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: The 'manage_pages' permission must be granted before impersonating a user's page.
Type: OAuthException

Ανακοίνωση
Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις και τους δημότες Γεροσκήπου όπως τηρήσουν τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Παρακαλούμε τους συνδημότες μας, εφόσον δεν υπάρχει λόγος επείγουσας ανάγκης, να αποφεύγουν την επίσκεψή τους στις Υπηρεσίες του Δήμου, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Με βάση τα μέτρα που λήφθηκαν, η παρουσία ατόμων στα ταμεία και στα γραφεία εξυπηρέτησης δε θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.
Συνιστούμε στους συνδημότες μας να επιδείξουν ψυχραιμία και να λαμβάνουν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί για την προστασία των ιδίων και των οικογενειών τους.
... See MoreSee Less

Μέτρα Περιορισμού και Πρόληψης της εξάπλωσης του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού «Covid-19» αλλά και της ευθύνης για αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκληθεί, ο Δήμος Γεροσκήπου, ενημερώνει το κοινό ότι αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις, ως επίσης και τη λειτουργία των ακόλουθων υπηρεσιών μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020.
• Κέντρο Ενηλίκων
• Πολυδύναμο Κέντρο Απασχόλησης παιδιών
• Δημοτικό Κολυμβητήριο
• Δημοτική Βιβλιοθήκη
Επιπρόσθετα, ενημερώνει ότι η παραλαβή και πληρωμή αιτήσεων αδειών οικοδομής, παραλαβή/έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, καπνού και κατοχής σκύλων καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού από το Δημοτικό Ταμείο, αναστέλλονται επίσης μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020.
Για την ίδια περίοδο, αναστέλλεται η παραλαβή οποιασδήποτε άλλης φύσεως αίτησης, ως επίσης και η τέλεση πολιτικών γάμων.
Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται ότι πληρωμές για εξόφληση λογαριασμών, είναι εφικτό να διεκπεραιωθούν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (www.geroskipou.org.cy) και μέσω της JCC. Για οποιαδήποτε βοήθεια, το κοινό παρακαλείτε όπως επικοινωνεί τηλεφωνικώς με το Οικονομικό Τμήμα στα τηλ. 26961424, 26961427και 26961516.
Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, θα παραμείνει επίσης ανοικτό κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, Δευτέρα – Παρασκευή 07.30 – 15.00. Η επικοινωνία είναι εφικτή στα τηλ. 26962324 και 26961400.
Για θέματα που αφορούν συνδέσεις/αποκοπές υδατοπρομήθειας, το κοινό δύναται να επικοινωνεί στα τηλ. 26961424, 26961427 και 26961516.
Για θέματα που αφορούν το Αρχείο του Δήμου, στα τηλ. 26961400 και 26960818, τις Τεχνικές Υπηρεσίες στα τηλ. 26961803 και 26961425, το Πολιτιστικό Τμήμα στα τηλ.26960857 και 26960867, την Υγειονομική Υπηρεσία στο τηλ. 26960863, την Τροχονομία στο τηλ.26960851, την Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 26961430 και το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη στο 77778660.
Το κοινό παρακαλείται επίσης να αποφεύγει τις επισκέψεις στα γραφεία του Δήμου παρά μόνο στις περιπτώσεις που κρίνεται απόλυτα αναγκαίο.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση όπως τηρούνται οι οδηγίες προσωπικής υγιεινής και η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας. Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού, καλούνται όπως επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Κλήσεων 1420.
... See MoreSee Less

Important Announcement for Geroskipou residents and visitors

Due to the coronavirus spread in Cyprus and in compliance with the measures announced by the Ministry of Health, Geroskipou Municipality, kindly request their residents and visitors who have visited areas where there is evidence of active community infection - Category II areas, according to the following cataloque of affected countries as published by the Infectious Disease Surveillance Unit of the Ministry of Health- within the last 14 days, to follow the advice outlined below.
Category I: Compulsory isolation under medical supervision (quarantine) at home, if possible, or at premises managed by the Ministry of Health
- Hubei province, China
- Italy
- Iran
- Republic of Korea
Category II: Compulsory isolation at home, or at premises managed by the Ministry of Health for 14 days under telephone supervision. Avoid close contact and travel, maintain basic hygiene rules, monitor and report symptoms with the Coronavirus call centre at 1420
- China (excluding Hubei province)
- Japan
- Hong Kong
- Germany
- France
- Spain
- Greece (Achaea, Elis and Zakynthos areas)
-United Kingdom

Category III: Self-monitor and in case symptoms occur, contact the Coronavirus call centre at 1420. Adhere to basic hygiene rules, restricting travel unless absolutely necessary
- Greece (excluding Achaea, Elis and Zakynthos areas)
- Switzerland
- Netherlands
- Sweden
- Belgium
- Singapore

1. Limit your movements
• Avoid unnecessary movements of travel.
• If you need to move, do not use a bus or a taxi.
2. Avoid contact with other persons
• Maintain at least 1 meter of distance from other people.
• Do not go to your workplace or school.
• Do not go to crowded public places (cinemas, bars, coffee shops) and events (parties in enclosed areas), unless it is absolutely necessary.
• Try to avoid visits to homes; it is better to be in open areas with natural ventilation.
• Avoid visits to hospitalized patients or care homes and rehabilitation centres.
3. Comply with basic rules of hygiene
• Perform frequent careful handwashing with liquid soap and water for at least 20 seconds.
• Avoid sharing items with others.
• Self-monitor for symptoms.
• Daily temperature checks are advised.
If you develop any of the following symptoms: fever, cough, shortness of breath, sore throat, then stay at home and immediately contact the direct 24-hour call line, Central Ambulance Calls Control, at 1420 and inform them of your symptoms and your recent travel. The above measures are considered essential for reduction of the spread of the virus in the community. Application of these measures is strictly the responsibility of the person who has received these instructions and it depends on his/her maturity and conscience.
Geroskipou Municipality, informs their residents that bill payments are accepted online through JCC. For any assistance, please contact the Finance Department at 26961424, 26961427 or 26961516.
Thank you
... See MoreSee Less

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο και στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του κράτους για περιορισμό της εμφάνισης της ασθένειας, ο Δήμος Γεροσκήπου, παρακαλεί τους δημότες του που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στις πιο κάτω χώρες/περιοχές και παρουσιάζουν ή δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, να αποφύγουν την προσέλευση τους εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και κατόπιν αξιολόγησης που έγινε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών, και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας αναθεώρησε τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσής τους ως εξής, με ισχύ από το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020:
Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία τους (αν υπάρχει δυνατότητα) ή σε χώρο που θα τους υποδεικνύεται από το Υπουργείο Υγείας για 14 ημέρες μετά την αναχώρησή τους από:
- Επαρχία Hubei της Κίνας
- Ιταλία
- Ιράν
- Δημοκρατία της Κορέας
Κατηγορία 2: Αυτοπεριορισμός υπό τηλεφωνική παρακολούθηση στην οικία τους ή σε χώρο που θα τους υποδεικνύεται από το Υπουργείο Υγείας (αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420) για 14 ημέρες μετά την αναχώρησή τους από:
- Κίνα (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)
- Ιαπωνία
- Χονγκ Κονγκ
- Γερμανία
- Γαλλία
- Ισπανία
- Ελλάδα (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου)
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Ελβετία
Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση (με οδηγίες για τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και περιορισμό μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες) και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κλήση στο 1420, για 14 ημέρες μετά την αναχώρησή τους από:
- Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου)
- Ολλανδία
- Σουηδία
- Βέλγιο
- Σιγκαπούρη
Αναλυτικές οδηγίες προς τα άτομα που βρίσκονται είτε σε αυτοπεριορισμό είτε σε καραντίνα, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pio.gov.cy/coronavirus/.
Υπενθυμίζεται ότι πληρωμές για εξόφληση λογαριασμών, γίνονται διαδικτυακά μέσω της JCC. Για οποιαδήποτε βοήθεια επικοινωνήστε με το Οικονομικό Τμήμα του Δήμου στα τηλ. 26961424 και 26961427, 26961516.
Για θέματα που αφορούν συνδέσεις/αποκοπές υδατοπρομήθειας, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 26961424 και 26961427, 26961516.
Για θέματα που αφορούν το Αρχείο του Δήμου, στα τηλ. 26961400 και 26960818, τις Τεχνικές Υπηρεσίες στα τηλ. 26961803 και 26961425, το Πολιτιστικό Τμήμα στα τηλ.26960857 και 26960867, την Υγειονομική Υπηρεσία στο τηλ. 26960863, την Τροχονομία στο τηλ.26960851, την Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 26961430 και το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη στο 77778660.
Για το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, η επικοινωνία είναι εφικτή στα τηλ. 26962324 και 26961400.
Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε επίσης έκκληση προς όλους τους δημότες της Γεροσκήπου, όπως τηρούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας. Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού καλούνται όπως επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Κλήσεων 1420.

Προληπτικά μέτρα έναντι του νέου κορωνοϊού COVID-19 – Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες
Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, αυτοί που πρέπει να προστατευθούν περισσότερο από το νέο κορωνοϊό COVID-19, είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα τα ηλικιωμένα άτομα, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, κ.α.).
Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που εμπίπτουν στις ακόλουθες ομάδες υψηλού κινδύνου είναι τα πιο κάτω:
1. Όλα τα άτομα μεγαλύτερα των 65 ετών.
2. Παιδιά μεγαλύτερα από έξι μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
• Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος
• Χρόνια καρδιαγγειακή νόσο
• Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
• Χρόνια νεφρική ή ηπατική νόσο
• Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα
• Δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες
• Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)
• Μεταμόσχευση οργάνων ή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων
• Παιδιά και έφηβοι που χρειάζονται μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη
• Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) >40 kg/m2.
3. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες και θηλάζουσες.
4. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά < 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
5. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων – μεταναστών.
Αυτά τα άτομα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών, λόγω της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 και πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης και της διασποράς του ιού, με έμφαση στα ακόλουθα:
• Να αποφεύγουν επαφές με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
• Να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.
• Να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
• Να συμμορφώνονται στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
• Να αποφεύγουν χώρους κοινωνικών συναναστροφών μαζικού χαρακτήρα και εκδηλώσεων.
• Να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
• Να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.
• Να αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.
• Αν υπάρχει στο ίδιο σπίτι ύποπτο κρούσμα από Κορωνοϊό COVID-19, να τηρείται τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση από αυτόν.
• Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.
• Απολύμανση και καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων.
... See MoreSee Less

Με νέες ιδέες που θα αξιοποιηθούν για τα επόμενα βήματα της Κύπρου σε σχέση με το ευρωπαϊκό έργο «Interreg Med BlueIslands», ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, το τοπικό εργαστήρι με θέμα: «Κλείνοντας τον κύκλο: Προκλήσεις και Λύσεις», το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στο τοπικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg Med «BlueIslands», παρευρέθηκαν κρατικοί Λειτουργοί– υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες των Τοπικών Αρχών, ως επίσης και άλλοι φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Απευθύνοντας χαιρετισμό στο εργαστήρι, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, επεσήμανε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη ρύπανση που προκαλούν οι τεράστιες ποσότητες αποβλήτων και η αναποτελεσματική διαχείριση τους, σημειώνοντας τις πολλαπλές δράσεις τις οποίες έχει επιδείξει μέχρι στιγμής ο Δήμος Γεροσκήπου, σε θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.
Ο κύριος Παυλίδης, αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο Δήμος και τα οποία αποσκοπούν στη μείωση των αποβλήτων ως επίσης και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω από τη διαδικασία της ανακύκλωσης και τις εκστρατείες που διοργανώνει ο Δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές εταιρείες, οργανωμένα σύνολα, ιδιωτικές εταιρείες, εκπαιδευτήρια και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια του τοπικού εργαστηρίου, η Λειτουργός Περιβάλλοντος του Τμήματος Περιβάλλοντος Αθηνά Παπαναστασίου, παρουσίασε το έργο «Interreg Med BlueIslands» & καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης σε τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου ενώ ο Υγειονομικός Λειτουργός του Δήμου Γεροσκήπου, Μάριος Νικήτας, παρουσίασε το θέμα «Καλές Πρακτικές και ο ρόλος των Τοπικών Αρχών».
Τα έργα Interreg Europe «EURE» και «2Lives», παρουσίασε η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Έργων ΑΝΕΛ, Ελένη Μαλεκκίδου και το έργο «Interreg Balkan-Mediterranean ‘ΜΕΛΤΕΜΙ’: Άνεμος ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα», παρουσίασε ο Λειτουργός του Τμήματος Αλιείας και θαλάσσιων Ερευνών, Δρ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ιδιωτικές επιχειρήσεις παρουσίασαν έκθεση εναλλακτικών οικολογικών προϊόντων αντί της χρήσης του πλαστικού.
... See MoreSee Less

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο και στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του κράτους για περιορισμό της εμφάνισης της ασθένειας, ο Δήμος Γεροσκήπου, παρακαλεί τους δημότες του που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στις πιο κάτω χώρες/περιοχές και παρουσιάζουν ή δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, να αποφύγουν την προσέλευση τους εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Κατηγορία 1:
– Επαρχία Hubei της Κίνας
– Βόρεια Ιταλία (περιοχές βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας)
– Ιράν
– Δημοκρατία της Κορέας
Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση.
Κατηγορία 2:
– Υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)
– Κεντρική και νότια Ιταλία
– Ιαπωνία
– Χονγκ Κονγκ
– Γερμανία
– Γαλλία
– Ισπανία
– Ελλάδα (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθος)
Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό στην οικία τους για 14 μέρες (περιορισμός στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων).
Κατηγορία 3:
– Ελβετία
– Ηνωμένο Βασίλειο
– Ολλανδία
– Σουηδία
– Βέλγιο
– Σιγκαπούρη
– Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθου)
Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να αυτοπαρακολουθούνται χωρίς περιορισμούς στη μετακίνηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν με το Κέντρο Κλήσεων 1420 αναφέροντας το πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό τους.
Υπενθυμίζεται ότι πληρωμές για εξόφληση λογαριασμών, γίνονται διαδικτυακά μέσω της JCC. Για οποιαδήποτε βοήθεια επικοινωνήστε με το Οικονομικό Τμήμα του Δήμου στα τηλ. 26961424 και 26961427, 26961516.
Για θέματα που αφορούν συνδέσεις/αποκοπές υδατοπρομήθειας, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 26961424 και 26961427, 26961516.
Για θέματα που αφορούν το Αρχείο του Δήμου, στα τηλ. 26961400 και 26960818, τις Τεχνικές Υπηρεσίες στα τηλ. 26961803 και 26961425, το Πολιτιστικό Τμήμα στα τηλ.26960857 και 26960867, την Υγειονομική Υπηρεσία στο τηλ. 26960863, την Τροχονομία στο τηλ.26960851, την Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 26961430 και το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη στο 77778660.
Για το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, η επικοινωνία είναι εφικτή στα τηλ. 26962324 και 26961400.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε επίσης έκκληση προς όλους τους δημότες της Γεροσκήπου, όπως τηρούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας. Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού καλούνται όπως επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Κλήσεων 1420.

Σημειώνεται ότι συνεχής ενημέρωση και επίσημη πληροφόρηση με οδηγίες για τον νέο κορωνοϊό αναρτώνται από το Υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεύθυνση www.pio.gov.cy/coronavirus

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
... See MoreSee Less

Photos from Geroskipou Municipality's post ... See MoreSee Less

Τοπικό Εργαστήρι με θέμα κλείνοντας τον κύκλο Προκλήσεις και λύσεις ... See MoreSee Less

Τοπικό Εργαστήρι με θέμα κλείνοντας τον κύκλο Προκλήσεις και λύσειςImage attachmentImage attachment

Ο Δήμος Γεροσκήπου συνεχίζει το πρόγραμμα προστασίας αιωνόβιων τρέμιθων, αλλά και τη σχετική ευαισθητοποίηση του κοινού: τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για εφτά προστατευόμενους τρέμιθους. ... See MoreSee Less

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Τοπικό Εργαστήρι με θέμα: Κλείνοντας τον κύκλο:
Προκλήσεις και λύσεις»
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, Διάρκεια: 10:00 – 13:00
Leonardo Plaza Cypria Maris Hotel & Spa,
Αίθουσα Aphrodite A Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Γεροσκήπου
Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Δήμος Γεροσκήπου, σας προσκαλούν στο Τοπικό Εργαστήρι με θέμα: «Κλείνοντας τον κύκλο: Προκλήσεις και λύσεις» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Leonardo Plaza Cypria Maris Hotel & Spa, Αίθουσα Aphrodite A, Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Γεροσκήπου.
Το τοπικό εργαστήρι διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού Έργου “Interreg Med BlueIslands” στο οποίο Επικεφαλής εταίρος είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Στο εργαστήρι θα παρουσιαστεί το έργο καθώς και καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης σε τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.
Η ημερήσια διάταξη επισυνάπτεται με την πρόσκληση. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το έντυπο συμμετοχής και να το αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο: [email protected] το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 06/03/2020. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 26961400 και 26960863.
... See MoreSee Less

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

«Καθαρή Δευτέρα στη Γεροσκήπου» - Ανακοίνωση

Με σκοπό τη διευκόλυνση του κοινού που θα επιλέξει τη δημοτική παραλία Γεροσκήπου για να «κόψει τη μούττη της σαρακοστής» την «Καθαρή Δευτέρα» (2/3), ο Δήμος Γεροσκήπου ανακοινώνει ότι θα έχει στη διάθεσή των επισκεπτών τραπέζια και καρέκλες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Από Δήμο Γεροσκήπου
... See MoreSee Less

4η Διάλεξη 16ου Κύκλου

Η 4η διάλεξη του 16ου Κύκλου του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», με τίτλο «Αντιμικροβιακή αντοχή: μια πραγματική απειλή για τη δημόσια υγεία της Κύπρου», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, φιλοξενεί τον Επίκουρο Καθηγητή Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπεύθυνο Εργαστηρίου Πειραματικής Φαρμακολογίας, κ. Νικόλα Διέτη.

Από το 1929 που ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακάλυψε την αντιβιοτική δράση της πενικιλίνης, η πορεία της ανθρωπότητας άλλαξε για πάντα. Ανυπολόγιστες είναι οι ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί από τα αντιβιοτικά σε εκατοντάδες λοιμώξεις που στοίχειωσαν τον πλανήτη με χιλιάδες θύματα στο πέρασμά τους. Πλέον, αυτή η χρυσή εποχή δείχνει να φτάνει στο τέλος της. Η συνεχής και υπερβολική κατανάλωση αντιβιοτικών από τους πολίτες κυρίως του δυτικού κόσμου και η παράλογη συνταγογράφησή τους από πολλούς ιατρούς δημιουργεί μια αυξανόμενη αντιμικροβιακή αντοχή, δηλαδή τα μικρόβια που κάποτε εξαλείφονταν από τα αντιβιοτικά μας, είναι πλέον ανθεκτικά και οι ασθένειες που προκαλούν είναι πλέον μη θεραπεύσιμες. Όλο και λιγότερα αντιβιοτικά είναι πλέον αποτελεσματικά. Όλο και περισσότερα ανθεκτικά μικρόβια εμφανίζονται. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σηκώσει τα χέρια προ πολλού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μια δεκαετία, αλλά φαίνεται ότι δεν ακούμε. Τα μικρόβια που βγαίνουν πλέον στον πλανήτη είναι τόσο ανθεκτικά που είναι έτοιμα να μας γυρίσουν πίσω στο 1900 όπου μια απλή λοίμωξη ήταν αιτία βέβαιου θανάτου.

Η Κύπρος μας δυστυχώς είναι ο πρωταθλητής της κατανάλωσης αντιβιοτικών στην Ευρώπη και η χώρα με πολλά κρούσματα μικροβιακής αντοχής. Αν και η πολιτεία αναγνωρίζει τον κίνδυνο και έχει θέσει κατά καιρούς στόχους και δράσεις, η χρήση των αντιβιοτικών στην Κύπρο είναι σταθερά αυξανόμενη κάθε χρόνο. Αν συνεχίσουμε έτσι, μια επιδημία στην Κύπρο από ένα υπερανθεκτικό μικρόβιο που δε θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δε θα είναι επιστημονική φαντασία, αλλά ένας υπαρκτός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία του τόπου, που ως νησί θα γνωρίσει πρωτοφανές επιπτώσεις. Η ενημέρωση των πολιτών και η εντατικότερη δράση της πολιτείας για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον κίνδυνο συντεταγμένα, είναι μονόδρομος.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως η μόνη δημόσια Ιατρική Σχολή του τόπου, έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και επιστημονικής δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής. Το Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής είναι το μοναδικό επιστημονικό εργαστήριο εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων αντιβιοτικών στην χώρα. Στόχος μας και των συνεργατών μας είναι, εκτός των άλλων, να εξερευνήσουμε την κυπριακή χλωρίδα και τον φυσικό πλούτο του τόπου μας για να βοηθήσουμε στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων που θα μας δώσουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε ενάντια στην μάχη κατά της μικροβιακής αντοχής.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95,2

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857
... See MoreSee Less

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Γεροσκήπου, ενημερώνει του δημότες του ότι την Τρίτη 03/03/2020, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από το πρωί μέχρι τις 3:00μ.μ. λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου υδατοπρομήθειας.
... See MoreSee Less

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Γεροσκήπου, ενημερώνει του δημότες του ότι την Τρίτη 03/03/2020, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από το πρωί μέχρι τις 3:00μ.μ. λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου υδατοπρομήθειας.

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ
Ο Δήμος Γεροσκήπου να είναι η επιλογή, κάθε πολίτη για ιδιοκατοίκηση λόγω της υψηλής ποιότητας ζωής που προσφέρεται, και κάθε επιχειρηματία για δραστηριοποίηση, λόγω των υψηλής ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών. Κατευθυντήριος φάρος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό σε όλες της τις απαιτήσεις.
... See MoreSee Less

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αρ. 5/2020 για τη χορήγηση άδειας παροχής υπηρεσιών σε παραλίες στη δημαρχούμενη περιοχή Γεροσκήπου

1. Ο Δήμος Γεροσκήπου δέχεται προσφορές για τη χορήγηση άδειας παροχής υπηρεσιών σε λουόμενους (κρεβατάκια και ομπρέλες) σε διάφορες παραλίες που βρίσκονται στη δημαρχούμενη περιοχή Γεροσκήπου.

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα Έγγραφα Διαγωνισμού, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.geroskipou.org.cy.

3. Οι αιτήσεις πρέπει να τοποθετηθούν στο Κιβώτιο Προσφορών του Δήμου μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00.
... See MoreSee Less

Θέμα: Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γεροσκήπου και Πανεπιστημίου Νεάπολις

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, συνεπές στον πυλώνα ανάπτυξής του με τη δέσμευση και τη διακηρυγμένη βούλησή του για συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμος Γεροσκήπου, δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της επαρχίας Πάφου με μακρά ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και λαογραφική παράδοση, επισημοποίησαν τη συνεργασία τους μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας με κοινή στόχευση τη σύγχρονη απάντηση και αντιμετώπιση όλων των σημαντικών θεμάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η υπογραφή της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο εταίρων την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημoτικό Μέγαρο Γεροσκήπου και υπεγράφη εκατέρωθεν από τους κους Μιχάλη Παυλίδη, Δήμαρχο Γεροσκήπου και Καθ. Παντελή Σκλιά, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
Οι δύο πλευρές κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις ανοικτές προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας και υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ως φορέα εφαρμοσμένης γνώσης, επιστημονικής καινοτομίας, αλλά και πολιτιστικής καλλιέργειας και πρωτοπορίας, με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές στη στόχευση της βιώσιμης προόδου και κοινωνικής συνοχής.
Η συνεργασία των δύο εταίρων αναφέρεται καταρχήν στη συμμετοχή του Δήμου Γεροσκήπου στο ευρύ δίκτυο συνεργασιών οργανισμών και επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας», υλοποιούμενο από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για σκοπούς τοποθέτησης φοιτητών στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα, θα προβλέπει, ενισχύει και προωθεί δράσεις και συνέργειες, οι οποίες θα αναδεικνύουν ταυτόχρονα την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική δραστηριοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Γεροσκήπου σε συνάφεια και υποστήριξη από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
... See MoreSee Less

Θέμα: Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γεροσκήπου και Πανεπιστημίου Νεάπολις

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, συνεπές στον πυλώνα ανάπτυξής του με τη δέσμευση και τη διακηρυγμένη βούλησή του για συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμος Γεροσκήπου, δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της επαρχίας Πάφου με μακρά ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και λαογραφική παράδοση, επισημοποίησαν τη συνεργασία τους μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας με κοινή στόχευση τη σύγχρονη απάντηση και αντιμετώπιση όλων των σημαντικών θεμάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η υπογραφή της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο εταίρων την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημoτικό Μέγαρο Γεροσκήπου και υπεγράφη εκατέρωθεν από τους κους Μιχάλη Παυλίδη, Δήμαρχο Γεροσκήπου και Καθ. Παντελή Σκλιά, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. 
 Οι δύο πλευρές κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις ανοικτές προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας και υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, ως φορέα εφαρμοσμένης γνώσης, επιστημονικής καινοτομίας, αλλά και πολιτιστικής καλλιέργειας και πρωτοπορίας, με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές στη στόχευση της βιώσιμης προόδου και κοινωνικής συνοχής. 
Η συνεργασία των δύο εταίρων αναφέρεται καταρχήν στη συμμετοχή του Δήμου Γεροσκήπου στο ευρύ δίκτυο συνεργασιών οργανισμών και επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας», υλοποιούμενο από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου για σκοπούς τοποθέτησης φοιτητών στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα, θα προβλέπει, ενισχύει και προωθεί δράσεις και συνέργειες, οι οποίες θα αναδεικνύουν ταυτόχρονα την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική δραστηριοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Γεροσκήπου σε συνάφεια και υποστήριξη από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.Image attachment

Θέμα: Συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης και συντήρησης του οδικού φωτισμού στον Δήμο Γεροσκήπου

Δελτίο Τύπου
Συμφωνήθηκε μεταξύ του Δήμου Γεροσκήπου και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Διεύθυνση Μη Ρυθμιζόμενων Δραστηριοτήτων) η παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης και συντήρησης του οδικού φωτισμού στον Δήμο Γεροσκήπου.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά την αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων υψηλής πίεσης νατρίου με φωτιστικά τεχνολογίας LED, για σκοπούς βελτίωσης της απόδοσής τους και εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας. Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση θα διαρκέσει περί τις δώδεκα βδομάδες και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.8.2020. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την οκταετή συντήρηση των νέων φωτιστικών LED, χωρίς οποιαδήποτε επιπρόσθετη χρέωση.

Το κόστος της σύμβασης για τον Δήμο θα είναι €268.674,21 συν Φ.Π.Α. Ο δε ανάδοχος του έργου εγγυάται ότι, με τη χρήση των νέων φωτιστικών LED, η εξοικονόμηση ενέργειας θα κυμαίνεται πέριξ του 60%.
... See MoreSee Less

Photos from Geroskipou Municipality's post ... See MoreSee Less

Image attachment