Πύλη Αμμοχώστου – Επαρχία Λευκωσίας

Παραλιακό μέτωπο – Επαρχία Λεμεσού

Λίμνη Αλυκής – Επαρχία Λάρνακας

Πέτρα του Ρωμιού – Επαρχία Πάφου

Παραλία Πόλης Αμμοχώστου - Επαρχία Αμμοχώστου

Κάστρο της Κερύνειας – Επαρχία Κερύνειας

Χαιρετισμός Προέδρου

Φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Στόχος της ιστοσελίδας μας είναι να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τόσον την Ένωση Δήμων και τα μέλη της, όσον τις επιμέρους θεματικές δραστηριότητές της και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου γενικότερα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος και οι ευθύνες που μας εμπιστεύτηκε ο κόσμος με την ψήφο του φαντάζουν τεράστιες και εξαιρετικά σημαντικές. Ζούμε σε μια εποχή που οι πολίτες ζητούν από την Πολιτεία, τους Θεσμούς και τη Δημόσια Διοίκηση να εργαστούν πιο συστηματικά και πιο αποτελεσματικά. Μας ζητούν να κινητοποιηθούμε και να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, με τον βέλτιστο τρόπο για να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα στη ζωή τους.

Έχουμε πλήρη συνείδηση του αντίκτυπου του έργου μας στην ποιότητα ζωής του πολίτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Τοπικές Αρχές και οι αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Με αυτό τον άξονα πορευόμαστε και προσπαθούμε, συχνά με λιγοστούς πόρους, να παρέχουμε τις βέλτιστες και όσον το δυνατό πιο λειτουργικές υπηρεσίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβαδίζει με την εποχή της. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, καταβάλλουμε λοιπόν προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε την πλατφόρμα μας, προσφέροντας πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την Ένωσή μας.

Έτσι, ανταποκρινόμενοι στις σημερινές ανάγκες, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή υπηρεσία, λειτουργική, εύχρηστη και προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο.

Η Ένωση Δήμων Κύπρου ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, γεγονός που αντανακλάται και στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε πρόσβαση τόσο σε διάφορες πρακτικές πληροφορίες (νομοθεσίες, έντυπα αιτήσεων, οδηγό χορηγιών, στοιχεία επικοινωνίας, κ.α.) αλλά και να ενημερωθείτε για θέματα πολιτικής, διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες των Δήμων μας.

Εύχομαι και ελπίζω ότι η ιστοσελίδα της Ένωσης Δήμων θα καταστεί πηγή ενημέρωσης αλλά και δίαυλος επικοινωνίας για όλους τους πολίτες και άλλους φορείς, στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Καλή πλοήγηση!

Ανδρέας Βύρας
Δήμαρχος Λάρνακας
Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου