Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Βοήθησε έμπρακτα να διατηρηθεί η ιστορία της πόλης μας. Γίνε μέλος της Επιτροπής Περιοδικού του Δήμου Κερύνειας. Η ετήσια έκδοση περιλαμβάνει αναφορά σε φυσιογνωμίες της Κερύνειας, άρθρα για την ιστορία της πόλης μας, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, μαρτυρίες, διηγήσεις Κερυνειωτών, αθλητικά́ γεγονότα, τις δράσεις του Δήμου και άλλα πολλά. Το περιοδικό που ταξιδεύει τον κερυνειώτη στο χρόνο και γνωρίζει στους νεότερους τις ρίζες του. Βοήθησε έμπρακτα να διατηρηθεί η ιστορία της πόλης σου. Η επιτροπή́ περιοδικού συνεδριάζει περ'ιπου μια φορά τον μήνα, με τη δυνατότητα συμμετοχής και εξ αποστάσεως μέσω teams, και ασχολείται κυρίως με την συγκέντρωση και αξιολόγηση του υλικού και τη διόρθωση κειμένων.
Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος αποταθείτε στο info@kyreniamunicipality.com
... See MoreSee Less

Βοήθησε έμπρακτα να διατηρηθεί η ιστορία της πόλης μας. Γίνε  μέλος της Επιτροπής Περιοδικού του Δήμου Κερύνειας. Η ετήσια έκδοση περιλαμβάνει αναφορά σε φυσιογνωμίες της Κερύνειας, άρθρα για την ιστορία της πόλης μας, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, μαρτυρίες, διηγήσεις Κερυνειωτών, αθλητικά́ γεγονότα, τις δράσεις του Δήμου και άλλα πολλά. Το περιοδικό που ταξιδεύει τον κερυνειώτη στο χρόνο και γνωρίζει στους νεότερους τις ρίζες του. Βοήθησε έμπρακτα να διατηρηθεί η ιστορία της πόλης σου. Η επιτροπή́ περιοδικού συνεδριάζει περιπου μια φορά τον μήνα, με τη δυνατότητα συμμετοχής και εξ αποστάσεως μέσω teams, και ασχολείται κυρίως με την συγκέντρωση και αξιολόγηση του υλικού και τη διόρθωση κειμένων.
Για πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος αποταθείτε στο info@kyreniamunicipality.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
Εμείς οι Κερυνειώτες είμαστε έντονα προβληματισμένοι με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην «άτυπη», αλλά κατά τα άλλα πολύ ουσιαστική, πενταμερή διάσκεψη, όπου οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι παρουσιάζονται με τη θέση για λύση δύο κρατών και η δική μας πλευρά με σημαία τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αλλά με φωνές που μιλούν για «νέο ρεαλισμό», μέσα στον οποίο κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου, χωρίς καμιά αναφορά στην Κερύνεια.
Ακούμε ακόμη για χαλαρή ομοσπονδία ή και συνομοσπονδία και τέλος ακούμε για τσουνάμι αν δεν λύσουμε το Κυπριακό μέχρι το καλοκαίρι που αναμένεται ότι θα συγκληθεί η «κανονική» πενταμερής για επίλυση του Κυπριακού.
Δηλώσεις όπως «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια» ή «η λύση περνά μέσα από την Κερύνεια» έχουν ξεχαστεί και δεν ακούγονται καθόλου.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε καθόλου ενάντια στην επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου. Αρνούμαστε όμως την εγκατάλειψη της διεκδίκησης της επιστροφής της Κερύνειας ως μέρος της λύσης.
Απαιτούμε πλήρη επιστροφή της Κερύνειας και των Κερυνειωτών με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τους κατοχυρωμένα και δηλώνουμε ότι λύση χωρίς την Κερύνεια θα μας βρει απέναντι της.
Δηλώνουμε ακόμα πως «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια» και ότι «η λύση περνά μέσα από την Κερύνεια».
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Εμάς τους κερυνειώτες μας ξεχάσανε ούτε μας έχουν στην υπόψη μου και να μην μας κοροϊδεύω μας πουλήσανε

This message has to be daily to our Government in writing , email, social media, news paper,, daily,copy to European court of justice, This our Government Responsibility, we need answers Even demonstrations

Επιτέλους ! Αξιοστε μια συγκεκριμένη πρόταση, αρκετά λεπτομερή και στείλτε την στο τραπέζι των συνομιλιων. Προηγουμενος περάστε την προταση από δημοψήφισμα για έγκριση από το Σύνολο των Κρυνειωτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ
Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων στην 1η τακτική Συνεδρία της τον φετινό χρόνο συζήτησε κατά προτεραιότητα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Εκφράστηκε κατά κύριο λόγο ανησυχία από όλους για το γεγονός ότι η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς απροκάλυπτα πλέον προβάλλουν τις διχοτομικές αξιώσεις τους για λύση του Κυπριακού, οι οποίες διαφοροποιούν το πλαίσιο λύσης που καθόρισαν μέχρι σήμερα διάφορα Ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού. Οι αξιώσεις αυτές παραγνωρίζουν επίσης το γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου η λύση θα πρέπει να συνάδει με τις αρχές και αξίες της.
Η πρόσφατη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε Έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ουδόλως ικανοποίησε, κάνοντας απλή παράθεση των θέσεων των δύο πλευρών. Για να επιτύχει η Διάσκεψη που αναμένεται προσεχώς να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας, θεωρούμε πως πρέπει προηγουμένως να ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητούνται θέσεις των πλευρών εκτός του καθορισμένου μέχρι σήμερα πλαισίου.
Οι Κατεχόμενοι Δήμοι κάνουν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδέποτε θα αποδεχτούν λύση που θα σφραγίζει τη διχοτόμηση της χώρας μας (2 κράτη ή Συνομοσπονδία) και θα αντιταχθούν σθεναρά με όλα τα εις τη διάθεσή τους νόμιμα μέσα, ώστε να αποτρέψουν μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη. Επιδίωξή μας είναι μια λύση που να διασφαλίζει τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματά μας και πρώτιστα την ελεύθερη επιστροφή στους κατεχόμενους σήμερα τόπους μας!

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
18 Ιανουαρίου, 2021
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

You need to Put a very heavy pressure on the Government and we demand answers now , I wish I am here and I know how to arrange for all Kyrenians as a Municipality

ΕΤΟΎΤΗ Η ΓΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ!!! ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΚΕΡΎΝΕΙΑΣ. ΣΤΗΡΙΞΗ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΏ!!!

Άκρως σημαντική η ανακοίνωση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και η οποία σίγουρα, επικροτείται από όλο τον προσφυγικό κόσμο!

ΛΎΣΗ, ΜΌΝΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ!

Do not stop , phone calls ,emails , social media, letter every day weekly monthly

View more comments

Comment on Facebook

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στους απανταχού Κερυνειώτες και γενικά σε όλο τον κόσμο με την ευχή του χρόνου να τα γιορτάσουμε ελεύθεροι στους τόπους που μας πήραν με τη βία και κατέχουν ακόμη τα Τούρκικα Στρατεύματα. Υγεία, Αγάπη ,Ευημερία, Ευτυχία ,Ειρήνη ,Χαρά , Δικαιοσύνη και Ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυπριακή Ακαδημία ανακοίνωσε ότι η ημερίδα «Κύπρος 1960-2020. Η εξέλιξη των πόλεων» αναβάλλεται για αργότερα.
... See MoreSee Less

Παρακολουθήστε διαδικτυακά το 11o Συμπόσιο του Δήμου Κερύνειας με τίτλο «Νόστιμον Ήμαρ - Ειρηνική Επιστροφή σε μια Ελεύθερη Κερύνεια μετά από μια συμφωνημένη και εγκεκριμένη από τον λαό λύση», με ομιλητές τους Σώτο Βοσκαρίδη, Ιωάννη Μάζη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Στέλιο Πλάτη και Σίμο Αγγελίδη. ... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Μακάρι Κλεα μου.

Ανακοίνωση καταδίκης του ψευδοκράτους

Ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει την 37η μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού ψευδοκράτους, στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Η Άγκυρα, μεθοδικά, απροκάλυπτα και ύπουλα, προχωρεί στην παγίωση της κατοχής του 37% του εδάφους του νησιού μας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά, μειονότητα στο ψευδοκράτος, όπου κυριαρχεί ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι δεκάδες χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία.
Η Τουρκία διαχρονικά στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, με την παγίωση ενός αμιγούς τουρκικού κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Πλέον, με τον ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν στην ηγεσία του και με ηγέτη στα κατεχόμενα τον υποτακτικό της Ερσίν Τατάρ το Τουρκικό κράτος μεθοδικά προβαίνει, σε εξισλαμισμό του ψευδοκράτους, ενώ εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ με τα γεωτρύπανα της με σκοπό τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοχεύοντας λύση δύο κρατών ή υπό κάλυψη συνομοσπονδίας στην Κύπρο.
Ο Δήμος Κερύνειας, διατρανώνει για πολλοστή φορά ότι, μια μόνιμη λύση και εδραίωση του δικαίου, της ευημερίας και της ειρήνης στην Κύπρο, περνά από την Κερύνεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του τελευταίου Κερυνειώτη, αλλά και όλων των προσφύγων η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και η επιστροφή στα σπίτια και στις περιουσίες μας σε συνθήκες ασφάλειας με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα του κατοχυρωμένα.
... See MoreSee Less

Ανακοίνωση καταδίκης του ψευδοκράτους

Ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει την 37η μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού ψευδοκράτους, στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα  της Κύπρου. 
Η Άγκυρα, μεθοδικά, απροκάλυπτα και ύπουλα, προχωρεί στην παγίωση της κατοχής του 37% του εδάφους του νησιού μας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά, μειονότητα στο ψευδοκράτος, όπου κυριαρχεί ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι δεκάδες χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία. 
Η Τουρκία διαχρονικά στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, με την παγίωση ενός αμιγούς τουρκικού κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Πλέον, με τον ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν στην ηγεσία του και με ηγέτη στα κατεχόμενα τον υποτακτικό της Ερσίν Τατάρ το Τουρκικό κράτος μεθοδικά προβαίνει, σε εξισλαμισμό του ψευδοκράτους, ενώ  εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ με τα γεωτρύπανα της με σκοπό τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοχεύοντας  λύση δύο κρατών ή υπό κάλυψη συνομοσπονδίας στην Κύπρο.
Ο Δήμος Κερύνειας, διατρανώνει για πολλοστή φορά ότι, μια μόνιμη λύση και εδραίωση του δικαίου, της ευημερίας και της ειρήνης στην Κύπρο, περνά από την Κερύνεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του τελευταίου Κερυνειώτη, αλλά και όλων των προσφύγων η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και η επιστροφή στα σπίτια και στις περιουσίες μας  σε συνθήκες ασφάλειας  με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα του κατοχυρωμένα.

Comment on Facebook

Τι κρίμα. Αντι να διαμαρτύρονται για αυτό τον σκοπό, πηγαν να σπάσουν βιτρίνες, και να επιτεθούν στην αστυνομία με μολοτωφ, για τα μετρα...🙁🤔

Tell our Governments @WE DONT FORGET@

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω της επικίνδυνα αυξητικής τάσης κρουσμάτων κορωνοϊού, η αντικατοχική εκδήλωση των γυναικών, αναβάλλεται. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Λαμπρόν να σας κάψει.

Eisasten gia klamata ilikrina! En tixea pou aufki8ika ta krousmata prin tin diadilosi?

Προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας. Χώρος συνάντησης Κερυνειωτών και φίλων για πρωινό καφέ! ... See MoreSee Less

Οι Γυναίκες Επιστρέφουν! ... See MoreSee Less

Οι Γυναίκες Επιστρέφουν!

Comment on Facebook

Έχει ακυρωθεί αυτή η εκδήλωση...

Έξω από το προεδρικό να πάτε με αίτημα, τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια, μιας Κύπρου χωρίς σύνορα. Στο οδόφραγμα τί ακριβώς θα πετύχετε;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω της επικίνδυνα αυξητικής τάσης κρουσμάτων κορωνοϊού, η αντικατοχική εκδήλωση των γυναικών, αναβάλλεται.

Οι άντρες θα προσέχουν τον καναπέ?

Θα υπάρχουν λεωφορεια από τις μεγάλες πόλεις;

Δεν βαρεθήκατε τα αχρείαστα παναύρκα ? Σας έχουν ξεπουλήσει πρό πολλού τα πολιτικά απόβλητα του νότιου κλεφτοκράτους, Στο προεδρικό να πάτε με πέτρες στο χέρι.

Δεν θα διαμαρτυρηθούν για τα 46 χρόνια συνεχούς κατοχής και εγκλημάτων των Τούρκων με τον εποικισμό.Απλα για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο Ανακαλεστε. Τι δουλειά έχουν οι αγνες Κερυνειωτισσες με τις Γιουνάιτεντ και τις κομματικές ακόλουθους;

Κυρία δήμαρχε Είναι κομματικό . Στην τηλεόραση μίλησαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που υμνούν τον Ανάν και είπαν ότι γίνεται για συμβίωση με ειρήνη με τους Τούρκους Ξεκάθαρα.Και του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ

YES YES

View more comments

Comment on Facebook

Δυστυχώς οι αρμόδιοι απλά κουνούν το δάκτυλο στην Τουρκία και οι δικοί μας παραμένουν ικανοποιημένοι.....

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ;

Μα ποιος αγώνας συνεχίζεται φίλοι μου;

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα μικρά Κερυνειωτόπουλα! ... See MoreSee Less

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα μικρά Κερυνειωτόπουλα!
Load more