Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Παρακαλείτε το καταναλωτικό κοινό να μην απορρίπτει στις τουαλέτες χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα ή αντισηπτικά υγρομάντιλα, γάντια μιας χρήσης ή ακόμη και μάσκες, προϊόντα που κατά κόρον καταναλώνονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ατομικής φροντίδας και προστασίας από τον COVID-19.

Τα προϊόντα αυτά δεν διασπώνται και, σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη στις σωληνώσεις, στα αντλιοστάσια και στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Τα απόβλητα αυτά καθώς και άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής, όπως σερβιέτες, πάνες, μπατονέτες πρέπει να απορρίπτονται στον κάδο σκουπιδιών και όχι στις τουαλέτες, καθώς προκαλούν προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης μας.
... See MoreSee Less
29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020

Υπενθυμίζεστε ότι η Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, είναι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2020.

Οι πληρωμές των τελών γίνονται στα ακόλουθα σημεία:
• διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΣΑΛ στο www.lsdb.org.cy ή στο www.jccsmart.com
• στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη Λάρνακας, στην οδό Ανδρέα Μιαούλη αρ.11, 6017 Λάρνακα,
• στα Κεντρικά Γραφεία του ΣΑΛ, Γωνία Ήρας και Φώτη Κόντογλου, 6057 Λάρνακα.

Ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, το ΣΑΛ σας προτρέπει όπως διευθετείτε τις πληρωμές σας ηλεκτρονικά στους πιο πάνω συνδέσμους για αποφυγή ταλαιπωρίας και συνωστισμού στα ταμεία.

Μετά την τελευταία ημερομηνία πληρωμής, σε μη εξοφλημένους λογαριασμούς, θα επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση σύμφωνα με τις πρόνοιες της ισχύουσας Νομοθεσίας.

Για διευκρινίσεις παρακαλώ αποταθείτε στο τηλ.24-815222, εσωτ.117 ή στο accounts@lsdb.org.cy.
... See MoreSee Less
Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ίδρυση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ως αποτέλεσμα μετεξέλιξης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με πολιτικό προϊστάμενο τον Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το πεδίο αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Περαιτέρω, στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου εντάσσεται η παροχή κοινωνικής προστασίας, η επίτευξη κοινωνικής ενσωμάτωσης και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Επίσης, το νέο Υφυπουργείο θα επιλαμβάνεται θεμάτων, όπως είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η χάραξη, ο συντονισμός και η υλοποίηση πολιτικών για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το υπό αναφορά νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ekei pou espasan to omorfo plakostroto gia na perasoun kalodia kai meta apla "patsiaran" tis tripes me tsimento, to eidate?

Eirini Soutzi Galanis

Που είναι αυτό??? Φαίνεται υπέροχο

Ευχαριστούμε το Δήμο Λάρνακας, συμφωνώ με τη γειτόνισσα πιο πάνω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να μπει δάπεδο με καουτσούκ αντί για τα υφιστάμενα χαλίκια για να μην χτυπούν τα παιδιά.

Μετά από 4 χρόνια τα καταφέρατε. Δόξα συ Ο θεός. Είμαστε περήφανοι ως γειτονιά. Αν μας φτιάξετε και λίγο τα παιχνίδια τα σπασμένα και να τα μπογιατίσετε και λίγο να σβηστούν τα αισχρόλογα που έγραψαν κάποια μεγαλύτερα παιδιά και αντικαταστήσετε το χαλίκι κάτω από τα παιχνίδια με κάποιο τάπητα ή εστω και γρασίδι ψεύτικο για να μην αφοδεύουν οι γάτες θα είναι πραγματικά ένα στολίδι. Και λίγο μπογιάτισμα στα παγκάκια. 🤔🤔

Βάζετε και κανένα "υπότιτλο" να γνωρίζουμε που βρίσκεται.

View more comments

Το Οικονομικό Τμήμα του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι η είναι η 29η Ιανουαρίου 2021, είναι η τελευταία ημέρα αποπληρωμή των Δικαιωμάτων Αποκομιδής Σκυβάλων, Επαγγελματικού Φόρου, Δικαιωμάτων Χρήσης / Διατήρησης Επαγγελματικών Υποστατικών, Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας και Τέλους Κοιμητηρίου για το έτος 2020.

Από τις 29 Ιανουαρίου 2021 και μετά θα τηρηθούν οι πρόνοιες της ισχύουσας Νομοθεσίας.

Η εξόφληση των φορολογιών γίνεται μόνο στo Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 26 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less
Το ΣΑΛ πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 από τις 7:00 π.μ. μέχρι 15:00 μ.μ. η οδός Φιλίου Ζανέττου θα είναι κλειστή, προκειμένου να προβεί σε εργασίες ελέγχου των αγωγών λυμάτων με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και εργασίες συντήρησης φρεατίων λυμάτων.

Για το κλείσιμο έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις των αρμοδίων Αρχών.
... See MoreSee Less
Ζωντανεύουν οι μνήμες από την Οικία Ματτέι-Λέσχη Λάρνακας

Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού ο οποίος ταυτόχρονα θ’ αποτελέσει ένα ποιοτικό σημείο τουριστικής αναφοράς, θα είναι η αναπαλαιωμένη Οικία Ματτέι - πρώην Λέσχη Λάρνακας η οποία θα λειτουργήσει σύντομα υπό τον Δήμο Λάρνακας ως «Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού». Το έργο θα εμπλουτίσει σε μεγάλο βαθμό το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Λάρνακας αλλά και την τουριστική εμπειρία ντόπιων και ξένων, αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν ζωντανά την κατασκευή παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης όπως είναι τα λευκαρίτικα κεντήματα, οι αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ανέλαβε πρόσφατα, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, την κάλυψη μέρους των δαπανών για εξοπλισμό του νέου χώρου.

Το κτίριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας και είναι συνυφασμένο με την πορεία της πόλης. Γι’ αυτό και κρίθηκε χρήσιμη η δημιουργία μίνι ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της Οικίας μέσω συνεντεύξεων, μεταξύ άλλων και από άτομα τα οποία βίωσαν τη Λέσχη κατά τις διάφορες περιόδους της.

Η αφήγηση αρχίζει από τον Δρ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, Διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας και στο ντοκιμαντέρ επεξηγείται σε ποιους ανήκε το σπίτι από τότε που κτίστηκε, δηλαδή το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα ενώ γίνεται αναφορά και στους ιδιοκτήτες του, τη σημαντική οικογένεια Ματτέι. Η χρήση της Οικίας με την άφιξη των Άγγλων στην Κύπρο το 1878 άλλαξε και μετατράπηκε σε Λέσχη για δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς, το γνωστό “English Club”, αλλά αποτελούσε ταυτόχρονα και το «Σαλόνι» της τοπικής κοινωνίας ενώ στην αυλή λειτούργησε το πρώτο γήπεδο αντισφαίρισης στην Κύπρο. Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο αναπολούν μέσω των διηγήσεών τους ο Δρ. Δημήτριος Ζ. Πιερίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος Πιερίδη και η κ. Λήδα Σανταμά, παλαιό Μέλος της Λέσχης. Τέλος, η Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός, κ. Αγγέλα Καϊμακλιώτη, περιγράφει την περίοδο μετά την τουρκική εισβολή όπου η Λέσχη στέγασε προσωρινά πρόσφυγες.

Το μίνι ντοκιμαντέρ το οποίο είναι στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, δημιουργήθηκε από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και το Δήμο Λάρνακας με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στο You Tube: (www.youtube.com/watch?v=vDBEwdxic3w) ενώ θα προβάλλεται και στις οθόνες που θα εγκατασταθούν εντός του χώρου.

26 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Συγχαρητηρια

Υπέροχο. Μπράβο

Χαίρομαι πάρα πολύ...❤️

Μπράβο👏🏼👏🏼👏🏼

English Text follows below:

Τελετή Υπογραφής
Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ
Κυπριακού Ιδρύματος Θάλασσας (CY-FOS) &
Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI)

Τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, υπογράφηκε Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Ιδρύματος Θάλασσας (CY-FOS) και του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) κατά τη διάρκεια διαδικτυακής τελετής.

Την Συμφωνία υπέγραψαν οι Προέδροι των δυο οργανισμών, ο Capt. Eugen Adami και ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Βύρας, εκ μέρους του CY-FOS and CMMI αντίστοιχα.

Το Κυπριακό Ίδρυμα Θάλασσας (CY-FOS) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2018 από τη ναυτιλιακή βιομηχανία με την υποστήριξη της κυπριακής δημοκρατίας. Το CY-FOS ενεργεί ως ο μοναδικός οργανισμός “συνεργατικού σχηματισμού” για τη Γαλάζια Οικονομία με στόχο να πρωταγωνιστεί στην προώθηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Κύπρου (IMP) και να καταστεί πυλώνας της βιώσιμης «Γαλάζιας Ανάπτυξης». Σκοπό έχει την προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους τομείς της ναυτιλίας και θάλασσας σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, και να λειτουργήσει ως θεσμική ομπρέλα υφιστάμενων πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων και έργων εξυπηρετώντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη ναυτιλία και τη θάλασσα. Οι δράσεις αυτές του Ιδρύματος θα επιτευχθούν μέσω της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου τομέα, της ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητικών οργανισμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Το CMMI είναι το Κέντρο Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας για τη Θάλασσα και Ναυτιλία, το οποίο ιδρύθηκε το 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020 της ΕΕ «Διάδοση της Αριστείας και διεύρυνση της συμμετοχής». Με χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Επιτροπή της ΕΕ και τη Κυπριακή Δημοκρατία και πρόσθετους πόρους από τη βιομηχανία και ακαδημαϊκούς φορείς, το CMMI στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης Γαλάζιας Ανάπτυξης αναλαμβάνοντας δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τις ανάγκες της Βιομηχανίας και της Κοινωνίας.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής όσον αφορά τον σκοπό, τους στόχους, την αποστολή και το όραμα των δυο οργανισμών προς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) της «Γαλάζιας Οικονομίας» με κοινές δράσεις σε θέματα καινοτομίας, δικτύωσης, αλληλεπίδρασης με το επιχειρηματικό και πολιτικό περιβάλλον, ανθρώπινου δυναμικού και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών. Το CY-FOS και το CMMI θα αξιοποιήσουν την συνεργασία τους για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών έρευνας και καινοτομίας (RIS3) για την θάλασσα και τη ναυτιλία ως τομείς υψίστης προτεραιότητας για την Κύπρο. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένα προγράμματα μπορούν να αναπτυχθούν από κοινού για την προώθηση της γαλάζιας σταδιοδρομίας, τη θαλάσσια εκπαίδευση και κατάρτιση σε νέες θεματικές, τον θαλάσσιο γραμματισμό [ocean literacy], τη θαλάσσια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και την ανάπτυξη ενός επιταχυντή καινοτομίας [accelerator] για τον σχηματισμό (Cluster).

Με την υπογραφή της Συμφωνίας επιτυγχάνεται ιδανικός συνδυασμός των δύο Οργανισμών και η “Συνέργεια” [SEA-nergy] για την αξιοποίηση υφιστάμενων πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων, πολιτικών και υποδομών της Γαλάζιας Οικονομίας στην Κύπρο καθώς και την καλλιέργεια της δυναμικής συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

---

The Cyprus Foundation of the Sea (Cy-FOS) and the Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) signed on Monday, 25 January 2021, during an online ceremony a Cooperation Agreement.

The Agreement was signed by the Chairmen of the two organisations, Messrs. Capt. Eugen Adami and Mayor Andreas Vyras on behalf of CY-FOS and CMMI respectively.

The Cyprus Foundation of the Sea (Cy-FOS) is a non for profit-institution established in 2018 by the Shipping Industry with the support of the Government of Cyprus. Cy-FOS, acts as the sole “Blue Economy” cluster organization and aims to become the Integrated Maritime Policy (IMP) Champion in Cyprus and be the pillar of sustainable “Blue Growth”. Its purpose is to promote marine and maritime knowledge and innovation, support the growth, competitiveness, and job-creation potential of the marine and maritime sectors in Cyprus and the Eastern Mediterranean and foster an integrated approach on marine and maritime affairs, by acting as an institutional umbrella of existing initiatives, activities, organizations, and projects. The Foundation will achieve these by strengthening cooperation between the public sector, academia, research organizations, and civil society.

CMMI is a Centre of Excellence for Marine and Maritime Research and Innovation; established in 2019 following its selection for funding under the EU’s HORIZON 2020 Programme, “Spreading Excellence and Widening Participation”, after a three-year highly competitive evaluation process among more than 200 proposals at EU level. It was awarded €30 million funding from the EU Commission and the Cyprus Government while additional funds will be provided by partners and industry and academia stakeholders mainly as in-kind contributions. CMMI aims to drive sustainable Blue Growth by undertaking Research and Development activities that will be guided by the needs of Industry and Society.

The agreement marks the beginning of a new era in terms of the purpose, aims and objectives as well as the vision of the two organisations towards an integrated approach with respect to the “Blue Economy” cluster affairs and to enhancing joint activities among all Blue stakeholders related to innovation, networking, influencing the business and political environment, human resource upgrading and even inspiring the society. Cy-FOS and CMMI can also serve as strong partners in the development and implementation of the Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation (RIS3) in the Marine and Maritime areas, as priority areas for Cyprus. Additional specialized programmes may be jointly developed such as promoting blue careers amongst young people, maritime education and training programs in areas not covered by existing ones; an accelerator for the cluster; ocean literacy, marine cultural heritage initiatives and many other.

A perfect combination for which the signing of this Cooperation Agreement can be described as the tool which sets a SEA-nergy in Motion between the two organisations to exploiting already existing initiatives, activities, policies and infrastructure towards the enhancement of the Blue Economy in Cyprus, without depriving any of the Blue stakeholders of their competencies or prerogatives.
... See MoreSee Less
Larnaka Tourism

"Φωτογραφίζει” το Λιμάνι Λεμεσού ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή
σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Αντίδραση των τοπικών αρχών και φορέων

Ο Δήμος Λάρνακας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου που προκηρύχθηκε από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, περιλαμβάνει όρους που εμφανώς ευνοούν την επιλογή του Λιμανιού Λεμεσού έναντι της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, βασικό κριτήριο αξιολόγησης του διαγωνισμού με ποσοστό βαρύτητας 55% αποτελεί η απόσταση, ενώ είναι γνωστό ότι η Λάρνακα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από τον Πειραιά σε σχέση με τη Λεμεσό. Δεν λαμβάνονται όμως υπόψη άλλοι σημαντικοί παράμετροι όπως είναι ο χρόνος διεκπεραίωσης της όλης επιχείρησης.

Εύλογο απορίας είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ καθοριστικό κριτήριο του διαγωνισμού αποτελεί η τιμή, στους όρους της προσφοράς δεν γίνεται αναφορά στα λιμενικά τέλη, τα οποία ενδεχομένως να καθορίσουν όχι μόνο την τελική έκβαση του διαγωνισμού αλλά και τη μελλοντική επιτυχία και βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Πέραν των πιο πάνω, υπάρχουν και άλλα στοιχεία εντός του διαγωνισμού όπου διαφαίνεται ότι δίδεται σαφές πλεονέκτημα στο Λιμάνι της Λεμεσού ως το σημείο αναχώρησης/άφιξης της εν λόγω σύνδεσης όπως είναι το θέμα της μεταφοράς μηχανοκίνητων οχημάτων.

Εξάλλου σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, προκαταλαμβάνοντας ουσιαστικά την έκβαση του διαγωνισμού, ανέφερε ότι “η Λάρνακα μειονεκτεί σε θέμα απόστασης”, χωρίς όμως να αναφέρεται σε άλλους παράγοντες στους οποίους η Λάρνακα υπερτερεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Λιμάνι Λάρνακας, με την πρόσφατη ανάθεση για τη μεγαλεπήβολη και υπερσύγχρονη ανάπτυξη στον ιδιώτη επενδυτή, θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα όμως έχει και το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο σε πολύ κοντινή απόσταση και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που προτιμάται από ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, αποτρέπει δυνητικούς προσφοροδότες από το να επιλέξουν το Λιμάνι Λάρνακας ως σημείο αναχώρησης/άφιξης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και καλούμε το αρμόδιο Υφυπουργείο όπως λάβει τα δέοντα μέτρα για διόρθωση της άνισης αυτής μεταχείρισης.


ΛΑΡΝΑΚΑ, 25 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Μα το λιμάνι μας δεν θα γινόταν τουριστικό?!...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας σχετικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση που παρατηρείται στο άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι, οι εργασίες αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ θα είχαν διάρκεια 6 μηνών δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια και ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής είναι η έντονη ενόχληση των δημοτών, επισκεπτών αλλά και μαθητών της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα οι εργασίες ξεκίνησαν στις 8 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρώνονταν τον Νοέμβριο 2017.

Παρά τις σχετικές πολλαπλές επισημάνσεις, τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τις δεκάδες επιστολές προς τους προηγούμενους Υπουργούς αλλά και προς τον νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τόσο εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας κ.Ανδρέας Βύρα όσο και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, δεν έχουν εισακουστεί μέχρι τώρα.

Κατά την τελευταία κατ΄ ίδιαν συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας στις 13/02/2020, η οποία συνάντηση αφορούσε θέματα της πόλης, ένα από αυτά που συζητήθηκε εκτεταμένα ήταν και το θέμα του Μουσείου αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά ακόμα δεν τηρήθηκαν όλα όσα για τα οποία δόθηκαν διαβεβαιώσεις. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας εξακολουθεί να παραμένει κλειστό και είναι αμφίβολο πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Οι πρωτοφανείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οι συνεχείς παρατάσεις και η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων, αποτελούν εμπαιγμό προς την τουριστική βιομηχανία και όχι μόνο της Λάρνακας.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου δεν προέβη σε έγκαιρο προγραμματισμό με τη διενέργεια των χρονοβόρων διαδικασιών όπως τα έγγραφα των διαγωνισμών και ο συντονισμός των Τμημάτων, προτού χρειαστεί να κλείσει το Μουσείο για τις εργασίες ανακαίνισης.

Την ίδια τακτική φαίνεται επίσης ότι ακολούθησε το υπό αναφορά Τμήμα και σε άλλες περιπτώσεις όπως και στις εργασίες εγκατάστασης συστήματος φωταγώγησης στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Η αρχική ενημέρωση, τον Οκτώβριου 2020 από το Τμήμα, έλεγε ότι το Κάστρο θα έκλεινε προσωρινά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι εργασίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ακόμη αποπερατωθεί και το Κάστρο παραμένει κλειστό και χωρίς φωτισμό.

Σημειώνεται ότι και τότε ο Δήμος Λάρνακας σε γραπτή του επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι οι εργασίες αυτές, δεν θα ολοκληρώνονταν εντός του αναφερόμενου χρονοδιαγράμματος.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Λάρνακας καλεί τον Υπουργό Μεταφορών, με την προσωπική και καταλυτική του εποπτεία, όπως παρέμβει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και εργασιών τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης όσο και στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 25 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας σχετικά με την παρατεταμένη καθυστέρηση που παρατηρείται στο άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας. 

Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι, οι εργασίες αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ θα είχαν διάρκεια 6 μηνών δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια και ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής είναι η έντονη ενόχληση των δημοτών, επισκεπτών αλλά και μαθητών της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα οι εργασίες ξεκίνησαν στις 8 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρώνονταν τον Νοέμβριο 2017.

Παρά τις σχετικές πολλαπλές επισημάνσεις, τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τις δεκάδες επιστολές προς τους προηγούμενους Υπουργούς αλλά και προς τον νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τόσο εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας κ.Ανδρέας Βύρα όσο και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, δεν έχουν εισακουστεί μέχρι τώρα.  

Κατά την τελευταία κατ΄ ίδιαν συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας στις 13/02/2020, η οποία συνάντηση αφορούσε θέματα της πόλης, ένα από αυτά που συζητήθηκε εκτεταμένα ήταν και το θέμα του Μουσείου αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά ακόμα δεν τηρήθηκαν όλα όσα για τα οποία δόθηκαν διαβεβαιώσεις. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας εξακολουθεί να παραμένει κλειστό και είναι αμφίβολο πότε θα  λειτουργήσει ξανά.

Οι πρωτοφανείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οι συνεχείς παρατάσεις και η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων, αποτελούν εμπαιγμό προς την τουριστική βιομηχανία και όχι μόνο της Λάρνακας.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου δεν προέβη σε έγκαιρο προγραμματισμό με τη διενέργεια των χρονοβόρων διαδικασιών όπως τα έγγραφα των διαγωνισμών και ο συντονισμός των Τμημάτων, προτού χρειαστεί να κλείσει το Μουσείο για τις εργασίες ανακαίνισης.

Την ίδια τακτική φαίνεται επίσης ότι ακολούθησε το υπό αναφορά Τμήμα και σε άλλες περιπτώσεις όπως και στις εργασίες εγκατάστασης συστήματος φωταγώγησης στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Η αρχική ενημέρωση, τον Οκτώβριου 2020 από το Τμήμα, έλεγε ότι το Κάστρο θα έκλεινε προσωρινά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι εργασίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ακόμη αποπερατωθεί και το Κάστρο παραμένει κλειστό και χωρίς φωτισμό. 

Σημειώνεται ότι και τότε ο Δήμος Λάρνακας σε γραπτή του επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι οι εργασίες αυτές, δεν θα ολοκληρώνονταν εντός του αναφερόμενου χρονοδιαγράμματος.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Λάρνακας καλεί τον Υπουργό Μεταφορών, με την προσωπική και καταλυτική του εποπτεία, όπως παρέμβει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και  εργασιών τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης όσο και στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 25 Ιανουαρίου 2021

Comment on Facebook

I've been visiting Larnaca for 20 years in all that time I've never found the museum open in fact the tourist information office is generally closed. It is always closed from lunchtime onwards. Crazy .

Απαράδεκτο! Για ακομα μια φορά η Λαρνακα σε δεύτερη μοίρα!

4 μήνες και τώρα πέρασαν 4 χρόνια και ακόμα να τελειώσουν. Καλά τι να πω

Αίσχος 🥵

Μηπως τρωνε απο μεσα; Πως δικαιολογουνται τα 4 χρονια;

Kρατος εν κρατη οτι θελουν κανουν και δεν δινουν λογαριασμο σε κανενα...

Γιατί δεν προχωρά ό,τι αφορά τον τουρισμό στην πόλη μας, και τι/ποιος φταίει γι' αυτό?!... Παραμένουμε δυστυχώς πάντα δέσμιοι της κατάταξης μας ως "βιομηχανική πόλη" και όχι τουριστική, λόγω των δεξαμενών καυσίμων που υπάρχουν εδώ και δεκάδες χρόνια στις παραλίες μας. Αν κοιτάξουμε δε σήμερα την θάλασσα μας και την συγκρίνουμε με άλλες πόλεις, θα διαπιστώσουμε ακόμα μια επιβεβαίωση: Σ' εμάς στάθμευσαν εδώ και μήνες τρυπάνια ενώ αλλού...κρουαζιερόπλοια...

Τρομάζουμε μόνο στην ιδέα πόσο χρόνο θα πάρει για να προχωρήσει η διαδικασία ανασκαφής του παλιού λιμανιού στα γήπεδα τένις, ή πότε επιτέλους θα προχωρήσει η διαδικασία για την ανάδειξη των ψηφιδωτων των Αθλων του Ηρακλή.

Την Λάρνακα η εκάστοτε κυβέρνηση την έχει παραμελημενη. Θα μπορούσε να χτίστει καινούργιο μουσείο μέσα 4 χρονια!...οχι εργασίες αποκατάστασης. Γελοίο.

Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Yiannis Karousos - Γιάννης Καρούσος

Ειρήνη Κυριάκου

Απλα περιπαιζουν σας και μας περπαιζουν. Η Λαρνακα και οι Λαρνακεις για καποιους ειμαστε πολιτες δευτερης κατηγοριας. Ουτε αυτα που μας αναλογουν δεν μας τα δινουν.

View more comments

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας, σε συνεργασία με το Alexander College διοργανώνουν Διαδικτυακό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής.

🗓 Σάββατο 30 Ιανουαρίου
🕙 10:00-13:00
✍ Απευθύνεται σε Νέους και Ενήλικες
💻 Διαδικτυακά
🎫 €40

Ποιες τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε ή να καλλιεργήσουμε το ταλέντο μας στη συγγραφή;

Τι είδους τέχνη είναι η συγγραφή και ποιες οι ιδιαιτερότητές της;

Όπως όλες οι τέχνες έτσι και η συγγραφή διαθέτει δικές της τεχνικές και κανόνες, καθώς και «κλειδιά» που μπορούν να κάνουν πιο «εύγευστο» το κάθε κείμενο μας. Αυτές και άλλες πολλές τεχνικές θα εξερευνήσει το συγκεκριμένο εργαστήρι.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο
📞 24-001502
📧 infoyouthfoundationlarnaca@gmail.com
ή στείλτε μας μήνυμα

Δημιουργική Γραφή - Λάρνακα
... See MoreSee Less
Καλό Απόγευμα Συμπολίτες !!!

#laikigeitonia #larnaka #LoveLarnaka #DimosLarnakas
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι μεταξύ 25 – 29/1/2021 θα συνεχίζεται ο καθαρισμός των Λεωφόρων και παραλιών.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η απομάκρυνση των φυκιών από τις παραλίες Φοινικούδων, Αλιευτικού Καταφυγίου (Ψαρολίμανο) – Καστέλλα και Ακτής Μακένζι.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 22 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι μεταξύ 25 – 29/1/2021  θα συνεχίζεται ο καθαρισμός των Λεωφόρων και παραλιών. 

Παράλληλα θα συνεχιστεί η απομάκρυνση των φυκιών από τις παραλίες Φοινικούδων, Αλιευτικού Καταφυγίου (Ψαρολίμανο) – Καστέλλα και Ακτής Μακένζι.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 22 Ιανουαρίου 2021Image attachmentImage attachment

Comment on Facebook

ΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΓΟ

Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή Λάρνακας 2021 - 2030

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε συνεδρία του την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 έγκρινε την Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή Λάρνακας 2021 – 2030 που περιλαμβάνει τους Δήμου Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξίας – Μενεόυ, Αθηένου, Λάρνακας και Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης.

Η Στρατηγική επικεντρώνεται σε 3 άξονες προτεραιότητας ως ακολούθως:

• Λάρνακα, γαλάζια πόλη
• Λάρνακα, πράσινη πόλη
• Λάρνακα, ανθρώπινη πόλη

Σκοπός της Μελέτης αυτής είναι η προώθηση της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης στην περιοχή μέσα από την υλοποίηση Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του αστικού και περιαστικού συμπλέγματος της Λάρνακας. Μεταξύ άλλων προβλέπει τη συνεργασία για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των σύνθετων οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και περιβαλλοντικών αναγκών και προκλήσεων της περιοχής.

Η Στρατηγική περιλαμβάνει έργα δεκαετίας τα οποία υπολογίζεται να ανέλθουν γύρω στα €324 εκατομμύρια και θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από διάφορα Ταμεία.

Η Μελέτη θα υποβληθεί σύντομα στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 22 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less
Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή Λάρνακας 2021 - 2030

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε συνεδρία του την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 έγκρινε την Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή Λάρνακας 2021 – 2030 που περιλαμβάνει τους Δήμου Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξίας –  Μενεόυ, Αθηένου, Λάρνακας και Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης. 

Η Στρατηγική επικεντρώνεται σε 3 άξονες προτεραιότητας ως ακολούθως:

• Λάρνακα, γαλάζια πόλη
• Λάρνακα, πράσινη πόλη
• Λάρνακα, ανθρώπινη πόλη

Σκοπός της Μελέτης αυτής είναι η προώθηση της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης στην περιοχή μέσα από την υλοποίηση Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του αστικού και περιαστικού συμπλέγματος της Λάρνακας. Μεταξύ άλλων προβλέπει τη συνεργασία για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των σύνθετων οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και περιβαλλοντικών αναγκών και προκλήσεων της περιοχής. 

Η Στρατηγική περιλαμβάνει έργα δεκαετίας τα οποία υπολογίζεται να ανέλθουν γύρω στα €324 εκατομμύρια και θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από διάφορα Ταμεία.

Η Μελέτη θα υποβληθεί σύντομα στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 22 Ιανουαρίου 2021
Καλημέρα Συμπολίτες !!!

#saintlazaruschurch #lovelarnaka #DimosLarnakas #larnakacity

Comment on Facebook

kalimera se olous

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΑΤΌΜΩΝ ΤΡΊΤΗΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΚΑΙ ΕΥΆΛΩΤΩΝ ΟΜΆΔΩΝ: (περίοδος κατ’ οίκον περιορισμού: 10 - 31/1/2021 (Γ΄ Φάση)

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.) στην επιτέλεση του ρόλου του ως επικουρικό σώμα των δημοσίων αρχών σε ανθρωπιστικά θέματα, και σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα διακίνησης που τέθηκαν σε εφαρμογή για την περίοδο κατ’ οίκον περιορισμού από τις 10/1/2021 έως τις 31/1/2021 για περαιτέρω αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (covid-19), θέτει, για ακόμα μια φορά, ως πρώτιστο στόχο την εξυπηρέτηση συνανθρώπων μας που βρίσκονται υπό περιορισμό και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, θέτει σε λειτουργία την «Έκτακτη Υπηρεσία στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων» (Γ’ Φάση) για παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης και άλλα αναγκαία αγαθά.

Οποιοδήποτε άτομο έχει ανάγκη καλείται να επικοινωνεί Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9.00πμ μέχρι τις 1.00μμ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Κλάδο της επαρχίας διαμονής του στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κλάδος Λευκωσίας: 22664988
Κλάδος Λεμεσού: 25355104
Κλάδος Αμμοχώστου: 24655080
Κλάδος Πάφου: 26933259
Κλάδος Πόλης Χρυσοχούς: 99034212 / 99900172

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1) Λόγω ιδιαιτερότητας της κατάστασης, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται τηλεφωνικώς και στη συνέχεια θα αξιολογείται και θα ενημερώνεται τηλεφωνικώς ο αιτητής.
2) Οι αιτητές θα εξυπηρετούνται από τα Γραφεία του Κλάδου (Για τη διακίνησή τους για παραλαβή θα αποστέλλουν μήνυμα SMS στο 8998 με την ένδειξη 8 ‘Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης’).
3) ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, σε περιπτώσεις που δηλώνουν ότι είναι υπό περιορισμό και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον θα γίνεται κατοίκον παράδοση από εθελοντή του Κ.Ε.Σ.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Cyprus Red Cross Society Nicosia Branch
Cyprus Red Cross Society Limassol Branch
Cyprus Red Cross Society Larnaca Branch
Cyprus Red Cross Society Paphos Branch
#CyprusRedCrossFamagustaBranch
#CyprusRedCrossKyreniaBranch
Τμήμα Νέων Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού / Cyprus Red Cross Youth Section

#ΕκτακτηΥπηρεσίαΣτήριξης #ΚυπριακόςΕρυθρόςΣταυρός #ΚΕΣ #Covid19 #ΜέτραΣτήριξης #ΜαζίΘαΤαΚαταφέρουμε
... See MoreSee Less
«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ»

H Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, που προκύπτουν από την πανδημία, συνεχίζει τη λειτουργία της Υπηρεσίας «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ».

Μέσα από την Υπηρεσία «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ», άτομα τρίτης ηλικίας που αισθάνονται μοναξιά και έχουν ανάγκη την επικοινωνία μπορούν να συνδεθούν και να μιλήσουν τηλεφωνικά με εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο
22 50 44 12.

Το τηλεφώνημα σας θα καταγραφεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε υγιείς.

Cyprus Red Cross Society Nicosia Branch
Cyprus Red Cross Society Limassol Branch
Cyprus Red Cross Society Larnaca Branch
Cyprus Red Cross Society Paphos Branch
Τμήμα Νέων Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού / Cyprus Red Cross Youth Section
#CyprusRedCrossSocietyFamagustaBranch
#CyprusRedCrossSocietyKyreniaBranch
#ΚυπριακόςΕρυθρόςΣταυρός #ΚΕΣ #CRCS #Στήριξη #Δράσεις
... See MoreSee Less
«Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας» - Οδός Αγίου Λαζάρου

Συνεχίζονται οι εργασίες στα πλαίσια του Έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας» και έχουν ήδη αρχίσει άρχισαν οι προκαταρκτικές εργασίες στην οδό Αγίου Λαζάρου.

Οι εργασίες στο παρόν στάδιο αφορούν την στήριξη των διατηρητέων σπιτιών που βρίσκονται επί της οδού Αγίου Λαζάρου, με προσωρινή ξύλινη υποδομή ούτως ώστε να είναι ανθεκτικά στους κραδασμούς που θα προκληθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Αυτό το τμήμα είναι και το τελευταίο στα πλαίσια του εν λόγω του Έργου και θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Το Έργο «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας», αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο Αστικό Κέντρο Λάρνακας μέσα στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Λάρνακας, με την ευκαιρία αυτή, απολογείται για τυχόν δυσκολίες που προκαλούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών.
Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

ΛΑΡΝΑΚΑ, 21 Ιανουαρίου 2021
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΓΟ

ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων ή και αναπαλαίωση των σπιτιών εκεί ;

Load more