Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ 24 ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – Be Active,

Η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Το γενικό θέμα της εκστρατείας είναι για ακόμη μια χρονιά «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και στόχο έχει να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές, που στην χώρα μας είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοτικά Μπάνια, ώρα 9.00 π.μ. - Η άσκηση δεν έχει ηλικία
Σε συνεργασία με τα Κέντρα Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κ. Πάφου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
Πλατεία Κέννεντυ, ώρα 7.30 μ.μ Jerusalema
Σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ΑΓΟ το Σύνδεσμο Σχολών Χορού Πάφου, το Γυμναστήριο Gymnastica και το Σωματείο Ακάμας
Ωρα 8.00 μ.μ. Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου «Αροδαφνούσα»
Σε συνεργασία με το Σωματείο Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών «Στέλιος Κυριακίδης» και με τη στήριξη του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου».

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021
Γνωρίζω τα Ολυμπιακά Αθλήματα
Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, ώρα 4.00 μ.μ.
Σε συνεργασία με το ΑΓΟ και το Ίδρυμα Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου

Κατά τη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.
... See MoreSee Less

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΑΦΟΥ

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολικής Εφορείας Πάφου, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Δήμο Πάφου, τέλεσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Το κτίριο βρίσκεται στην πλατεία Μάρκου Δράκου (πρώην πλατεία Λοζάν), στο κέντρο της πόλης και την πλήρη ανακαίνισή του ανέλαβε ο Δήμος Πάφου, με δαπάνη του Κράτους, προκειμένου να στεγαστεί μόνιμα εκεί η Σχολική Εφορεία.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του ανακαινισμένου κτηρίου αλλά και για τον σύντομο χρόνο που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Είπε ακόμη ότι και το υπουργείο Παιδείας συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην τόνωση του ιστορικού , εμπορικού κέντρου της πόλης της Πάφου και συνεχάρη τόσο τον Δήμο Πάφου όσο και την Σχολική Εφορεία για το έργο που επιτελούν. Αναφερόμενος στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Προδρόμου απηύθυνε έκκληση, για άλλη μια φορά, σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί να το πράξουν και κάλεσε τους μαθητές να χρησιμοποιούν τη μάσκα.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην ομιλία του έκανε ιστορική αναδρομή στο θέμα της εκπαίδευσης στην επαρχία Πάφου από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι τις μέρες μας και σημείωσε ότι η τοπική αρχή εργάζεται μεθοδικά και αθόρυβα για την λειτουργία στην πόλη Πανεπιστημιακών Σχολών. Ο στόχος αυτός, επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος, συνδέεται με την διακηρυγμένη πολιτική της Τοπικής Αρχής για ανάδειξη της Πάφου σε έξυπνη και ψηφιακή πόλη που θα συνδικάζει εξισορροπημένα την οικονομική και την πολιτιστική ανάπτυξη και θα έχει ισχυρό κοινωνικό προφίλ. Στα χρόνια που ασκώ τη δημαρχία αυτής της πόλης, πρόσθεσε, συνειδητοποίησα ότι για τη μεταμόρφωση μιας πόλης σε σύγχρονη, ζωντανή και αναγνωρίσιμη όχι μόνο λόγω της ιστορίας αλλά και του παρόντος της, δεν αρκούν μόνο τα έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού του αστικού χώρου. Τα έργα αυτά είναι σίγουρα σημαντικά αλλά η αναζωογόνηση και η μετάβαση στο αύριο περνά μέσα από την Εκπαίδευση και την Παιδεία.

Ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου Μιχάλης Χαραλάμπους στον δικό του χαιρετισμό, ανέφερε πως η Εφορεία αφήνοντας πίσω κομματικές σκοπιμότητες, πολιτικά συμφέροντα, εργάστηκε για τον χώρο της Παιδείας με το κεφάλι χαμηλά, παρουσιάζοντας κάποια από τα έργα της.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επίσης αγιασμό από τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο,
παρουσίαση του έργου της αποκατάστασης και της διαμόρφωσης του κτιρίου από Λειτουργό Τεχνικών
Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, αποκάλυψη της πλάκας των εγκαινίων, τραγούδια από σχήμα του Μουσικού
Σχολείου Πάφου υπό τη διεύθυνση του κ. Σωκράτη Τερπίζη και ανοικτή δεξίωση.
... See MoreSee Less

ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΦΟΥ

Παρουσία του Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Νίκου Τρανού, του Αντιπρύτανη Γιώργου Χαρβαλιά, της Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ίδιας Σχολής Ερατούς Χατζησάββα και των μελών της ειδικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, συνήλθε σήμερα υπό την Προεδρία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος η Επιτροπή Ανέγερσης Μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που θα δημιουργήσει ο Δήμος Πάφου.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρία έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ιδέα, τη μορφή και το περιεχόμενο του μνημείου, με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία του έως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, το μνημείο θα πρέπει να αξιοποιεί την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση για να εκπέμψει προς τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία μηνύματα, νοήματα και συνειρμούς. Σκοπός του Δήμου Πάφου, σημείωσε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, είναι να δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα εμπνέει με τα οράματα και τις αξίες του μεγάλου αγώνα τις επόμενες γενιές.

Δεν είναι τυχαίο, επισήμανε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου θεώρησε ως καταλληλότερο χώρο για την δημιουργία του μνημείου την πλατεία Διονυσίου Σολωμού, αφού στον χώρο αυτό υπάρχει η προτομή του Εθνικού μας Ποιητή, βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου και είναι σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης.

Στη συνεδρία συμμετείχαν επίσης συμπολίτες μας καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.
... See MoreSee Less

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές για την απογευματινή απασχόληση παιδιών Δημοτικού στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 13 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τη 1.00 μ.μ., έως τις 6.00 μ.μ.

Εκτός από τις διάφορες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα προσφέρεται στα παιδιά και βοήθεια στη σχολική εργασία από καταρτισμένο και προσοντούχο προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.pafos.org.cy ή το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 26935549, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
... See MoreSee Less

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

Άρχισαν και συνεχίζονται οι εγγραφές για την απογευματινή απασχόληση παιδιών Δημοτικού στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 13 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τη 1.00 μ.μ., έως τις 6.00 μ.μ. 

Εκτός από τις διάφορες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα προσφέρεται στα παιδιά και βοήθεια στη σχολική εργασία από καταρτισμένο και προσοντούχο προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.pafos.org.cy  ή το  Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.  

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 26935549, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.Image attachment
Load more