Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: The 'manage_pages' permission must be granted before impersonating a user's page.
Type: OAuthException

ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λόγω του γνωστού θέματος με τον κορωνοϊό, ακυρώνεται η διάλεξη της Δρ Μαρίας Κολιού που θα οργάνωνε ο Δήμος Κυθρέας την ερχόμενη Πέμπτη, 19.3.20.
Δήμος Κυθρέας 11 Μαρτίου, 2020
... See MoreSee Less

Επισυνάπτεται το σχετικό φιλμάκι. ... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΘΡΕΑ

Μεγάλη χαρά μας έδωσε στο Δήμο Κυθρέας το Ζ΄ Γενικό Ενιαίο Λύκειο Νέας Σμύρνης στην Ελλάδα που με δική του πρωτοβουλία συμμετέσχε με 2 παιδιά υπό το συντονισμό του καθηγητή Χημείας του Σχολείου κ. Πέτρου Μούγιου, σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (8΄50΄΄ ) με θέμα την ΚΥΘΡΕΑ του χθες και του σήμερα. Χθες μάθαμε ότι τελικά πήραν το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ!!!
Άξονες του σεναρίου της ταινίας είναι όπως πληροφορηθήκαμε το Νερό του Κεφαλόβρυσου ως ζωοδόχος δύναμη στην Κυθρέα και την περιοχή της πριν την τουρκική εισβολή και πώς αυτή υπέστη "αφυδάτωση" και όλα τα άλλα αρνητικά επακόλουθα μετά το 1974. Τίτλος: "Εξ ύδατος ψυχή".
Έχω ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μούγιο και έχω εκφράσει τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχαριστίες γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία και το σημαντικό επίτευγμά τους! Η βράβευση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Μάϊο.
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΡΕΑΣ 06 Μαρτίου, 2020
... See MoreSee Less

Ξεκίνησε με επιτυχία το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης ενηλίκων του Δήμου Κυθρέας. Μέντορας και δημιουργός η νεαρή Κυθρεώτισσα Ελενίτσα Γεωργίου. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια! ... See MoreSee Less

Ξεκίνησε με επιτυχία  το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης ενηλίκων του Δήμου Κυθρέας. Μέντορας και δημιουργός η νεαρή Κυθρεώτισσα Ελενίτσα Γεωργίου. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια!Image attachmentImage attachment

Αύριο Τσικνοπέμπτη 20.2.20, στις 3-4μμ, θα είναι φιλοξενούμενος ο Δήμαρχος Κυθρέας Δρ Πέτρος Καρεκλάς στην εκπομπή του Ραδιοσταθμού "Αληθινός ΛΟΓΟΣ", με τον τίτλο "Περί Παιδείας ο Λόγος". Θα συνομιλήσει με τον κ. Κυριάκο Μπαρρή για την κατεχόμενη σήμερα ΚΥΘΡΕΑ μας. Ο σταθμός εκπέμπει στα FM: Λευκωσία: 93,3, Λεμεσό & Πάφο: 101.9, Λάρνακα: 90.5 και Πόλις Χρυσοχόους: 89.8. Θα υπάρχει και συμμετοχή ακροατών. ... See MoreSee Less

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και των εγκάθετών της στην Κύπρο, προς προώθηση του εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.
Αυτές οι ενέργειες καταδικάζονται απερίφραστα και καλούνται η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε., η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Εγγυήτριες Δυνάμεις Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, να ενεργήσουν αμέσως και αποτελεσματικά για ν’ αποτραπεί η παραβίαση των σχετικών με την Αμμόχωστο Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα του 550 και του 789.
Οι Κατεχόμενοι Δήμοι της Κύπρου εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς τον αδελφό Δήμο της Αμμοχώστου και συμπαρατάσσονται στην όλη προσπάθεια για αποτροπή του περαιτέρω εποικισμού της Πόλης και γενικά του τερματισμού όλων των παρανομιών που επιτελούνται σ’ όλη την κατεχόμενη από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις γη μας!
Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων 17 Φεβρουαρίου, 2020
... See MoreSee Less

Συγκλονιστική η ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού Μήδειας Χάννα στην παράσταση του μονόπρακτου του Γιώργου Νεοφύτου "Μανώλη...!" Το έργο αναφέρεται στη Μαρία, μια γυναίκα που της σκότωσαν τον γιο της στο πραξικόπημα το 1974 και μιλά και παραμιλά στο μοναδικό πλάσμα στη γη που της απέμεινε, τον γάτο της, τον Μανώλη. Το έργο ουσιαστικά πραγματεύεται κατ' επέκταση το πελώριο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων και αδικοχαμένων, τόσο στην Κύπρο αλλά και παντού, και την απόδοση δικαιοσύνης στις χαροκαμένες οικογένειές τους. Η μάνα αυτή γίνεται σύμβολο όλων των μανάδων του κόσμου που πονούν για τα χαμένα παιδιά τους, ένα πανανθρώπινο δράμα, με πολλές προεκτάσεις. Την παράσταση στις 29 Ιανουαρίου, 2020 το βράδυ παρακολούθησαν αποκλειστικά δημότες μας, κατόπιν διευθετήσεων που έκανε προς τούτο ο Δήμος Κυθρέας με την αγαπητή Μήδεια Χάννα. ... See MoreSee Less

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθρέας με επικεφαλής τον Δήμαρχο μετέβη στις 20 Ιανουαρίου το πρωί στην προσφιλή μας Κυθρέα, με πρόσκληση της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για να διαπιστώσει επιτόπου τη συμπλήρωση της Α' φάσης αναστήλωσης / συντήρησης του Αγίου Ανδρονίκου, στην ομώνυμη ενορία της Κωμόπολης. Εκεί μετέβησαν και οι συμπρόεδροι της Τεχνικής Επιτροπής, κ.κ. Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay, ο κ. Σώτος Κτωρής και άλλοι υπηρεσιακοί της παράγοντες. Παρούσα και η υπεύθυνη του UNDP στην Κύπρο κα Tizziana Tzenaro. Ο Τ/Κ εργολάβος του έργου μας επεξήγησε με τους συνεργάτες του τις παρεμβάσεις που έγιναν στον Ναό για ν' αποφευχθεί η κατάρρευσή του που φαινόταν ορατή και αναπόφευκτη και για να προστατευθούν οι εναπομείνασες σημαντικές τοιχογραφίες από περαιτέρω καταστροφή. Ασφαλώς η μη τοποθέτηση Στεγάστρου ακόμη, αποτέλεσε σημείο έντονης συζήτησης και επεξηγήθηκαν τόσο τα τεχνικά προβλήματα που αναφύονται όσον και η σημαντική περαιτέρω οικονομική δαπάνη που απαιτείται. Το θέμα θα παραμείνει για τον Δήμο μας στην ατζέντα μέχρι να ολοκληρωθεί σε μια επόμενη φάση το όλο έργο! Έχουμε εκφράσει τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Τεχνική Επιτροπή και τους συνεργάτες της, το UNDP, την Ε. Ε. που συνεισφέρει οικονομικά σ' αυτά τα έργα, στους εργολάβους και μελετητές και γενικά σ' όλους που συνέβαλαν σ' αυτό το σωστικό έργο! Τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά που τόσο έχει υποφέρει στον τόπο μας και τα μάτια μας! Είναι μέρος της ψυχής μας! ... See MoreSee Less

Δενδροφύτευση Κατεχόμενων Δήμων εις μνήμη Αλέξη Γαλανού

Δενδροφύτευση εις μνήμη του μακαριστού τέως Προέδρου της Αλέξη Γαλανού διοργανώνει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων της Ένωσης Δήμων Κύπρου, το προσεχές Σάββατο 18 Ιανουαρίου. Αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών στις 10:30 π.μ. κοντά στο Περίπτερο Αναψυχής του Πάρκου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά (πρόσβαση για στάθμευση από την είσοδο του Πάρκου επί της Λεωφ. Λάρνακος) και θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στην Δενδροφύτευση θα παραστεί και η οικογένεια του μακαριστού Αλέξη καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι. Καλούνται όλοι όσοι τιμούν τη μνήμη του όπως συμμετάσχουν στη Δενδροφύτευση, ιδιαίτερα οι Εκτοπισμένοι συμπολίτες μας.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων 15 Ιανουαρίου, 2020
... See MoreSee Less

Κόψιμο της Βασιλόπιτας και φέτος στα προσωρινά Γραφεία του Δήμου Κυθρέας μετά από την 1η Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020 στις 13 Ιανουαρίου. Το τυχερό φλουρί το κέρδισε ο Δήμος! Λέτε να σημαίνει τούτο κάτι για τον Δήμο μας και κατ' επέκταση για την πονεμένη γενέτειρά μας τη φετινή χρονιά; Απελευθέρωση κι επιστροφή είναι ο πόθος μας! ... See MoreSee Less

Κόψιμο της Βασιλόπιτας και φέτος στα προσωρινά Γραφεία του Δήμου Κυθρέας μετά από την 1η Συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020 στις 13 Ιανουαρίου. Το τυχερό φλουρί το κέρδισε ο Δήμος! Λέτε να σημαίνει τούτο κάτι για τον Δήμο μας και κατ επέκταση για την πονεμένη γενέτειρά μας τη φετινή χρονιά; Απελευθέρωση κι επιστροφή είναι ο πόθος μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
Σήμερα, Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων μετά το πέρας της προγραμματισμένης πρώτης συνεδρίας της αυτή τη χρονιά, πραγματοποίησε αγιασμό και έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη της Βασιλόπιττα σε μια σεμνή συγκέντρωση στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και του προσωπικού της Ένωσης Δήμων.
Σε σύντομη ομιλία του πριν την κοπή της Βασιλόπιττας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, εξέφρασε την ελπίδα και ευχή του όπως το 2020 καταστεί η χρονιά της πολυπόθητης λύτρωσης για τον τόπο μας και έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχισης του αγώνα του προσφυγικού κόσμου για ελευθερία και επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας.
Το τυχερό φλουρί κέρδισε ο πάτερ Δαμιανός, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό. Ως δώρο, δόθηκε η πρόσφατη έκδοση «Περπατώντας στην άκρη της γης μας» της Άννας Μαραγκού, ένα αξιόλογο βιβλίο για την χερσόνησο της κατεχόμενης Καρπασίας.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.
Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
... See MoreSee Less

Παράσταση του έργου "Μανώλη…!" για το Δήμο Κυθρέας

Το γνωστό έργο του Γιώργου Νεοφύτου "Μανώλη …!" σκηνοθετεί και ερμηνεύει προσεχώς η εξαίρετη ηθοποιός Μήδεια Χάννα στο Θέατρο "Χώρα" (στην Πλατεία Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία). Για τα σκηνικά και κοστούμια ο Στέφανος Αθηαινίτης και στο φωτισμό ο Βασίλης Πετεινάρης.
Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου και θα συνεχίσουν και άλλες παραστάσεις τον ίδιο μήνα και μέσα στο Φεβρουάριο. Μια απ’ αυτές τις παραστάσεις, στις 29 Ιανουαρίου (Τετάρτη) 2020 στις 8:30μμ, θα είναι αποκλειστικά και δωρεάν κατόπιν διευθέτησης για τους δημότες και δημότισσες του Δήμου Κυθρέας.
Το έργο "Μανώλη …!" αναφέρεται σε μια γυναίκα, τη Μαρία, η οποία χάνει τον γιό της στο πραξικόπημα του 1974, κι’ έτσι το έργο πραγματεύεται κατ’ επέκταση το πελώριο θέμα των Αγνοουμένων του 1974, μια και ως γνωστόν μετά την τουρκική εισβολή που ακολούθησε το πραξικόπημα, το δράμα έφτασε στην απόλυτη κορύφωσή του κι’ ακόμα αναζητούμε πολλά από τα χαμένα παιδιά μας.
Στο έργο το μόνο ζωντανό πλάσμα που απομένει στη Μαρία είναι ο γάτος της, ο Μανώλης της! Κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή της, παλεύει για το δίκαιο. Δεν μοιρολατρεί, ούτε εκλιπαρεί, απαιτεί δικαιοσύνη για τον γιο της. Στόχος της παράστασης είναι να δει κατάματα ο θεατής την τραγική πραγματικότητα, να νιώσει και να βιώσει το δράμα της Μαρίας ωσάν να ήταν και δικό του. Η μάνα αυτή γίνεται σύμβολο όλων των μανάδων του κόσμου που αναζητούν τα αγνοούμενα παιδιά τους και παρακινά όλους μας σε πράξεις συμπαράστασης και δράσης μπροστά σ’ αυτό το πανανθρώπινο δράμα και τις προεκτάσεις του.
Επειδή ο αριθμός των θέσεων του μικρού θεάτρου "Χώρα" είναι περιορισμένος (50), παρακαλούνται οι δημότες / δημότισσές μας που πραγματικά ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, να τηλεφωνήσουν στα Γραφεία του Δήμου για δηλώσεις στο τηλέφωνο 22-438956. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΡΕΑΣ 8 Ιανουαρίου, 2020
... See MoreSee Less

Ανακοίνωση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Συνεχίζοντας τις επαφές της με πολιτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων συνάντησε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.
Την Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Μόρφου, κ. Βίκτωρ Χατηζαβραάμ, ο Δήμαρχος Λύσης, κ. Ανδρέας Καουρής, ο Δήμαρχος Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κα Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη και η Δήμαρχος Ακανθούς, κα Ελένη Χατζημιχαήλ.
Έγινε εκτενής συζήτηση για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ιδιαίτερα όσον αφορά τις νέες προσδοκίες σχετικά με την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος εν όψει και των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων σε ξηρά και θάλασσα, μόλις πρόσφατα και με την τοποθέτηση drones σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.
Συζητήθηκαν επίσης σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της δημιουργίας «Ταμείου Αλληλεγγύης», το οποίο η Επιτροπή προωθεί δυναμικά ως προτεραιότητα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την κατανόησή του για την ανάγκη δημιουργίας του και γενικά τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων σε διάφορους τομείς.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
19 Δεκεμβρίου 2019
... See MoreSee Less

Ανακοίνωση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Συνεχίζοντας τις επαφές της με πολιτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων συνάντησε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.
Την Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Μόρφου, κ. Βίκτωρ Χατηζαβραάμ, ο Δήμαρχος Λύσης, κ. Ανδρέας Καουρής, ο Δήμαρχος Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κα Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη και η Δήμαρχος Ακανθούς, κα Ελένη Χατζημιχαήλ.
Έγινε εκτενής συζήτηση για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ιδιαίτερα όσον αφορά τις νέες προσδοκίες σχετικά με την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος εν όψει και των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων σε ξηρά και θάλασσα, μόλις πρόσφατα και με την τοποθέτηση drones σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο. 
Συζητήθηκαν επίσης σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της δημιουργίας «Ταμείου Αλληλεγγύης», το οποίο η Επιτροπή προωθεί δυναμικά ως προτεραιότητα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την κατανόησή του για την ανάγκη δημιουργίας του και γενικά τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων σε διάφορους τομείς.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
19 Δεκεμβρίου 2019Image attachmentImage attachment

Ανακοίνωση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π.), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Χρίστο Χατζημανώλη.
Η συνάντηση αυτή χαιρετίστηκε και από τις δύο πλευρές ως ιδιαίτερης σημασίας και πρωτοποριακή, αφού εγκαινιάζει μια στενότερη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Π.Ε.Π., για προώθηση ζωτικών ζητημάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο αλλά και για προώθηση του πολιτικού μας ζητήματος προς άρση της τουρκικής κατοχής και των ποικίλων αρνητικών συνεπειών της.
Συζητήθηκαν σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της αλληλοενημέρωσης και συνδιαβούλευσης προς καθορισμό κοινών θέσεων. Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας από μέρους του Κράτους «Ταμείου Αλληλεγγύης», η παροχή δικαιώματος ψήφου και στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, η πιο αντιπροσωπευτική και δημοκρατική εκπροσώπηση στην Π.Ε.Π. και άλλα.
Μεταξύ των δύο Οργανώσεων θα υπάρχει επαφή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
12 Δεκεμβρίου 2019
... See MoreSee Less

Ανακοίνωση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, συνάντηση με Αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π.), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Χρίστο Χατζημανώλη.
Η συνάντηση αυτή χαιρετίστηκε και από τις δύο πλευρές ως ιδιαίτερης σημασίας και πρωτοποριακή, αφού εγκαινιάζει μια στενότερη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Π.Ε.Π., για προώθηση ζωτικών ζητημάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο αλλά και για προώθηση του πολιτικού μας ζητήματος προς άρση της τουρκικής κατοχής και των ποικίλων αρνητικών συνεπειών της.
Συζητήθηκαν σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της αλληλοενημέρωσης και συνδιαβούλευσης προς καθορισμό κοινών θέσεων. Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας από μέρους του Κράτους «Ταμείου Αλληλεγγύης», η παροχή δικαιώματος ψήφου και στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, η πιο αντιπροσωπευτική και δημοκρατική εκπροσώπηση στην Π.Ε.Π. και άλλα.
Μεταξύ των δύο Οργανώσεων θα υπάρχει επαφή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
12 Δεκεμβρίου 2019Image attachment

Χρόνια Πολλά με υγεία στους Νίκους, Νίκες / Νικολέτες στη γιορτή τους! ... See MoreSee Less

Χρόνια Πολλά με υγεία στους Νίκους, Νίκες / Νικολέτες στη γιορτή τους!

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα έγιναν τα Εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης "ΚΥΘΡΕΑ" στην Αμμοχώστου 20Γ (απέναντι από τα προσωρινά Γραφεία του Δήμου Κυθρέας στην Παλιά Λευκωσία) από τον απερχόμενο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρα Κώστα Χαμπιαούρη. Η ανακαίνιση αυτής της Τ/Κ αποθήκης, που μας παραχωρήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έγινε κατορθωτή με τη στενή συνεργασία του Δήμου μας με τη Σχολική Εφορείας Λευκωσίας κυρίως, το γειτονικό μας Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κασσιανού και ασφαλώς το ΥΠΠΑΝ. Τώρα θα μπορεί ν' αξιοποιείται τόσο από το Δημοτικό Σχολείο όσο και το Δήμο μας για τις ανάγκες τους. Στον ΥΠΠΑΝ απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα και εκδόσεις του Δήμου Κυθρέας, με την ευκαιρία της αποχώρησής του στις 3.12.19 από τη θέση του και την ανάληψη άλλων καθηκόντων ως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. ... See MoreSee Less

Εορτασμός της Αγίας Άννας Συρκανιάς, στις 8 Δεκεμβρίου στον Απ. Ανδρέα (Στρόβολος 3).

Ανακοίνωση – Πρόσκληση
Καλούνται όλοι οι Κυθρεώτες, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 το πρωΐ, στον εκκλησιασμό με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Άννας, της οποίας τη μνήμη πάντοτε τιμούσαμε στην ομώνυμη εκκλησία της Συρκανιάς στην Κυθρέα. Του Όρθρου και Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου στο Συνοικισμό Στρόβολος 3.
... See MoreSee Less

Εορτασμός της Αγίας Άννας  Συρκανιάς, στις 8 Δεκεμβρίου στον Απ. Ανδρέα (Στρόβολος 3).

Ανακοίνωση – Πρόσκληση
Καλούνται όλοι οι Κυθρεώτες, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 το πρωΐ, στον εκκλησιασμό με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Άννας, της οποίας τη μνήμη πάντοτε τιμούσαμε στην ομώνυμη εκκλησία της Συρκανιάς στην Κυθρέα. Του Όρθρου και Λειτουργίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου στο Συνοικισμό Στρόβολος 3.