Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

«Της Ειρήνης το Βλέμμα»
Προσκαλείστε στην εκδήλωση για την ειρήνη, όπου θα γίνει η βράβευση των ποιητών που διακρίθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό για την ειρήνη.
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 7.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο
του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς
Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αν. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Χρύσανθος Σαββίδης
Υπό την αιγίδα του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς
... See MoreSee Less

Προκήρυξη Διαγωνισμού Αρ.20/2021

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς έχει προκηρύξει με ανοικτή διαδικασία στο Σύστημα των Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου, (Eprocurement), Προσφορές για εξασφάλιση άδειας παροχής διευκολύνσεων σε διάφορα σημεία της παραλίας που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς.
Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία σε σημεία των παραλιών και σε καθορισμένους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς (με βάση τα εγκριμένα από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών σχέδια χρήσης της παραλίας), πλωτών ειδών αναψυχής, (δηλαδή συστημάτων θαλάσσιων μέσων αναψυχής που περιλαμβάνουν φουσκωτά παιχνίδια νερού ή πλωτή πλατφόρμα με παιχνίδια όπως τραμπολίνο, τραμπάλα, τσουλήθρα, βουνό αναρρίχησης ή άλλων παρόμοιων συστημάτων). Τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών 27 Ιουλίου και ώρα 12 μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα μέσω του eprocurement.
... See MoreSee Less

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΛΙ ... ΟΛΟΙ ΠΟΛΗ ... See MoreSee Less

Αυτό το καλοκαίρι θα σε πάρω από το χέρι
να πάμε μακριά... στα γαλάζια τα νερά...
Απολαύστε το μαγευτικό βίντεο και την ξεχωριστή μουσική με τους ιδιαίτερους στίχους για την Πόλη Χρυσοχούς!
Γιατί και αυτό το καλοκαίρι... ΟΛΟΙ ΠΟΛΗ!
... See MoreSee Less

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ενημερώνεστε ότι αύριο Σάββατο 15 Μαίου 2021 θα λειτουργήσει σημείο για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ.
... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με πρωτοβουλία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, στην οποία συμμετείχαν το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης, οι κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Πόλης, η Νεολαία Περιφέρειας Πόλης και άλλα οργανωμένα σύνολα, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος της αναστολής λειτουργίας των θαλάμων του Νοσοκομείου, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ίδιο προσωπικά τον Υπουργό Υγείας, αλλά και τη διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και με έμπρακτες ενέργειες να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε επιτέλους το Νοσοκομείο Πόλης να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, και να προσφέρει ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους δημότες και τους κατοίκους των 30 κοινοτήτων ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. 2. Επαναλαμβάνουμε τη διαφωνία μας για την εδώ και τρεις μήνες μετακίνηση της μοναδικής καρδιολόγου, που υπήρχε στο Νοσοκομείο μας και κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή, όπως επίσης και την πρόσφατη μετακίνηση των δύο μοναδικών ειδικών γιατρών, που κάλυπταν όχι μόνο τους θαλάμους, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία, κατόπιν παραπομπής ασθενών από προσωπικούς γιατρούς. Καλούμε τους αρμοδίους να αντιληφθούν το μεγάλο πρόβλημα και κενό που έχει δημιουργηθεί με την μετακίνηση των τριών αυτών γιατρών, ως προς την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης. Ο κόσμος ολόκληρης της περιοχής πραγματικά υποφέρει και έχει αγανακτήσει με όλες αυτές τις εξελίξεις και δικαίως έχουμε την αντίληψη ότι αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 3. Ως εκ τούτου, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να αναθεωρήσουν τις πιο πάνω αποφάσεις τους, καθώς μετά τη λήξη του γενικού lockdown, επιφυλασσόμαστε να αντιδράσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις.
... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς εκράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την οργή τους για την άδικη απόφαση που έχει ληφθεί από τον ΟΚΥΠΥ για το προσωρινό κλείσιμο των θαλάμων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, με σκοπό την μετακίνηση των δύο ειδικών παθολόγων για τη στήριξη του θαλάμου covid_19 του Νοσοκομείου Πάφου.

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς πλήττεται το δικαίωμα των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για παροχή ισότιμης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παρόλα τα αιτήματα, που κατά καιρούς υποβάλαμε προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης, εντούτοις, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μεθοδεύεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλης, καθώς αντί να αναβαθμίζεται , υπολειτουργεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός της χθεσινής απόφασης του ΟΚΥΠΥ για τη μετακίνηση των 2 ειδικών παθολόγων, αποτελεί επίσης και η πρόσφατη μετακίνηση της καρδιολόγου του Νοσοκομείου μας, για τη στήριξη του θαλάμου covid-19 του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπως επίσης και η μη επαρκής λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου.

Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και με συγκεκριμένες ενέργειες να εργαστούν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στη λήψη δυναμικών μέτρων, καθώς απαιτούμε να τυγχάνουμε της ίδιας μεταχείρισης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του κράτους και όχι για πολλοστή φορά να αποτελούμε δυστυχώς τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
... See MoreSee Less

Εκ μέρους της οικογένειας του τέως Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, κ. Άγγελου Οδυσσέως ανακοινώνεται ότι η κηδεία της μητέρας του Ελένης Οδυσσέως θα γίνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 3 μ.μ. στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την στήριξη του Πολυδύναμου Κέντρου Τρίτης Ηλικίας η Ελεούσα του Κύκκου. ... See MoreSee Less

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

Σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 διενεργούνται δωρεάν rapid test antigen (γρήγορο τεστ αντιγόνου) για ανίχνευση του covid 19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.30 π.μ- 4 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου.
... See MoreSee Less

Ενημερώνεστε ότι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 θα διενεργούνται δωρεάν rapid test antigen (γρήγορο τεστ αντιγόνου) για ανίχνευση του covid 19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.30 π.μ- 4 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου. ... See MoreSee Less

Load more