Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ενημερώνεστε ότι αύριο Σάββατο 15 Μαίου 2021 θα λειτουργήσει σημείο για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ.
... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με πρωτοβουλία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, στην οποία συμμετείχαν το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης, οι κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Πόλης, η Νεολαία Περιφέρειας Πόλης και άλλα οργανωμένα σύνολα, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος της αναστολής λειτουργίας των θαλάμων του Νοσοκομείου, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ίδιο προσωπικά τον Υπουργό Υγείας, αλλά και τη διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και με έμπρακτες ενέργειες να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε επιτέλους το Νοσοκομείο Πόλης να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, και να προσφέρει ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους δημότες και τους κατοίκους των 30 κοινοτήτων ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. 2. Επαναλαμβάνουμε τη διαφωνία μας για την εδώ και τρεις μήνες μετακίνηση της μοναδικής καρδιολόγου, που υπήρχε στο Νοσοκομείο μας και κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή, όπως επίσης και την πρόσφατη μετακίνηση των δύο μοναδικών ειδικών γιατρών, που κάλυπταν όχι μόνο τους θαλάμους, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία, κατόπιν παραπομπής ασθενών από προσωπικούς γιατρούς. Καλούμε τους αρμοδίους να αντιληφθούν το μεγάλο πρόβλημα και κενό που έχει δημιουργηθεί με την μετακίνηση των τριών αυτών γιατρών, ως προς την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης. Ο κόσμος ολόκληρης της περιοχής πραγματικά υποφέρει και έχει αγανακτήσει με όλες αυτές τις εξελίξεις και δικαίως έχουμε την αντίληψη ότι αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 3. Ως εκ τούτου, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να αναθεωρήσουν τις πιο πάνω αποφάσεις τους, καθώς μετά τη λήξη του γενικού lockdown, επιφυλασσόμαστε να αντιδράσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις.
... See MoreSee Less

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς εκράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την οργή τους για την άδικη απόφαση που έχει ληφθεί από τον ΟΚΥΠΥ για το προσωρινό κλείσιμο των θαλάμων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, με σκοπό την μετακίνηση των δύο ειδικών παθολόγων για τη στήριξη του θαλάμου covid_19 του Νοσοκομείου Πάφου.

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς πλήττεται το δικαίωμα των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για παροχή ισότιμης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παρόλα τα αιτήματα, που κατά καιρούς υποβάλαμε προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης, εντούτοις, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μεθοδεύεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλης, καθώς αντί να αναβαθμίζεται , υπολειτουργεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός της χθεσινής απόφασης του ΟΚΥΠΥ για τη μετακίνηση των 2 ειδικών παθολόγων, αποτελεί επίσης και η πρόσφατη μετακίνηση της καρδιολόγου του Νοσοκομείου μας, για τη στήριξη του θαλάμου covid-19 του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπως επίσης και η μη επαρκής λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου.

Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και με συγκεκριμένες ενέργειες να εργαστούν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στη λήψη δυναμικών μέτρων, καθώς απαιτούμε να τυγχάνουμε της ίδιας μεταχείρισης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του κράτους και όχι για πολλοστή φορά να αποτελούμε δυστυχώς τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
... See MoreSee Less

Εκ μέρους της οικογένειας του τέως Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, κ. Άγγελου Οδυσσέως ανακοινώνεται ότι η κηδεία της μητέρας του Ελένης Οδυσσέως θα γίνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 3 μ.μ. στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την στήριξη του Πολυδύναμου Κέντρου Τρίτης Ηλικίας η Ελεούσα του Κύκκου. ... See MoreSee Less

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

Σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 διενεργούνται δωρεάν rapid test antigen (γρήγορο τεστ αντιγόνου) για ανίχνευση του covid 19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.30 π.μ- 4 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου.
... See MoreSee Less

Ενημερώνεστε ότι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 θα διενεργούνται δωρεάν rapid test antigen (γρήγορο τεστ αντιγόνου) για ανίχνευση του covid 19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.30 π.μ- 4 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου. ... See MoreSee Less

Ενημερώνεστε ότι τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα διενεργούνται δωρεάν rapid test antigen (γρήγορο τεστ αντιγόνου) για ανίχνευση του covid 19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.00 π.μ- 1 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου. ... See MoreSee Less

Αγαπητοί συνδημότες, ενόψει της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού, τόσο στην δική μας περιοχή, όσο και παγκύπρια, απευθύνουμε έκκληση για ακόμη μία φορά για πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ώστε να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού. Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση προς τα άτομα, τα οποία βρίσκονται υπό περιορισμό, όπως τηρούν αυστηρά τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Εαν τα άτομα που βρίσκονται σε περιορισμό τηρούν τα πρωτόκολλα τότε σε 1- 2 εβδομάδες στην περιοχή θα είμαστε άνετοι όπως είμασταν και πρίν.

Ο δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος για covid-19 άρχισε σήμερα και συνεχίζεται μέχρι τις 2.00 μ.μ. στο πραύλιο του Δημαρχείου Πόλης. ... See MoreSee Less

Διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε δημότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την NIPD Genetics θα διενεργήσουν 300 δωρεάν εξετάσεις για COVID-19, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης, από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 14:00 μμ.

Σημειώνεται ότι η διενέργεια των τεστ θα γίνεται κατόπιν προσέλευσης των ατόμων στο προαύλιο του Δημαρχείου, αναμένοντας τη σειρά τους και χωρίς την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού.

Δικαίωμα για την εξέταση θα έχει ΕΝΑ άτομο από κάθε νοικοκυριό και αυτό θα δηλώνεται υπεύθυνα στην αίτηση εγγραφής για την εξέταση .

Άτομα που βρίσκονται υπό περιορισμό ή καραντίνα ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο χώρο θα προσέρχεται μόνο το άτομο που θα κάνει την εξέταση το οποίο θα πρέπει να έχει την ταυτότητα ή το διαβατήριο του.

Θα γίνεται εγγραφή στοιχείων στο χώρο της δειγματοληψίας. Τονίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων, όπως καθορίζουν τα μέτρα ασφαλείας.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ευχαριστώ

Ανακοίνωση για τη διενέργεια μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου σε δημότες της Πόλης Χρυσοχούς

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια του μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου σε δημότες μας. Ο Δήμος θα είναι ο συντονιστής της όλης διαδικασίας. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής της δειγματοληψίας.
... See MoreSee Less

Αγαπητοί συνδημότες, απευθύνουμε έκκληση, ότι λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοιού και στη δική μας περιοχή, οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τις τελευταίες μέρες, επιβάλλουν να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμπεριφερθούμε με σύνεση και ψυχραιμία, προστατεύοντας τόσο τις οικογένειες μας, όσο και τους συμπολίτες μας. ... See MoreSee Less

Αγαπητοί συνδημότες, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοιού και στη δική μας περιοχή, οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τις τελευταίες μέρες, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, αλλά επιβάλλουν να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμπεριφερθούμε με σύνεση και ψυχραιμία, προστατεύοντας τόσο τις οικογένειες μας, όσο και τους συμπολίτες μας. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

A better message from our mayor than Johnson can manage

Τον γύρο της Πάφου για μια ακόμη φορά κάνει αυτές τις μέρες με το ποδήλατό του ο Πέτρος Στυλιανού, στηρίζοντας τον αγώνα της συμπολίτισσας μας, Νικολέτας Χρυσάνθου, η οποία βρίσκεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας, αναμένοντας συμβατό δότη για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς στηρίζει την προσπάθεια του φίλου Πέτρου Στυλιανού, που ποδηλατει σε όλες τις κοινότητες και Δήμους της Πάφου με στόχο την οικονομική στήριξη της Νικολέτας Χρυσάνθου και καλεί τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν ο καθένας με το ποσό που μπορεί.

Εγκεκριμένος έρανος από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με αριθμό άδειας Φ.Π. 8/2020 και ημερομηνία 7/9/2020.

Εισφορές θα γίνονται στα γραφεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς από τη Δευτέρα 28/09/2020 μέχρι και την Παρασκευή 02/10/2020, κατά τις εργάσιμες ώρες, καθώς το Σάββατο 03/10/2020 ο Πέτρος Στυλιανού θα περάσει από το Δήμο μας για να πάρει τις εισφορές που θα συγκεντρωθούν.
... See MoreSee Less

Load more