Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: You cannot access the app till you log in to www.facebook.com and follow the instructions given.
Type: OAuthException
3 months ago

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου όπως κάθε χρόνο τίμησε τους Πεσόντες και Αγνοούμενους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής του 1974, με μια σεμνή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στις 8:00 π.μ. στο Δασύλλιο των Αγνοουμένων, στη συμβολή των λεωφόρων Κυριάκου Μάτση και Δημοκρατίας.
Οι Δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» Κύπρου, μετέφεραν τη φλόγα από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και άναψαν το βωμό, δίπλα από το μνημείο των αγνοουμένων, στην έναρξη της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων από τον Αιδεσιμότατο Πάτερ Θεόδωρο, της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου.
O Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου σε σύντομη ομιλία του καταδίκασε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την βάρβαρη τουρκική εισβολή που δημιούργησαν ανείπωτο πόνο αλλά και πληγές που παραμένουν ακόμη ανοικτές, 47 χρόνια μετά, όπως αυτές των συγγενών των πεσόντων και των αγνοουμένων μας. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά προς τους αγνοούμενους συνδημότες στους οποίους είναι αφιερωμένο το δασύλλιο, όπου αρχικά ήταν 24 και σήμερα μετά την τελευταία ταυτοποίηση που έγινε, σταδιακά μειώθηκαν στους 12. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ανέφερε «ευχόμαστε οι προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος να καρποφορήσουν και να δικαιωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος και να μυρίσει λευτεριά και δικαιοσύνη».
Η τελετή έκλεισε με κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο.
... See MoreSee Less

Ώ̲ρ̲α̲ ̲τ̲η̲ς̲ ̲Γ̲η̲ς̲ ̲2̲0̲2̲1̲
Σάββατο 27 Μαρτίου 2021
Ώρα: 20:30-21:30

💡Σε αυτή την Ώρα της Γης, καλούμε όλους να σβήσουν τα φώτα.
🌎♻️ Σ̲ε̲ ̲α̲υ̲τ̲ή̲ ̲τ̲η̲ν̲ ̲Ώ̲ρ̲α̲ ̲τ̲η̲ς̲ ̲Γ̲η̲ς̲,̲ ̲Μ̲ί̲λ̲α̲ ̲γ̲ι̲α̲ ̲τ̲η̲ ̲Φ̲ύ̲σ̲η̲

#ferto #SpeakUpForNature #earthhour #earthhourcy🍃🌎 #EarthHour is 5 days away! Are you excited? Grab your friends, family and your phone because this year, we’re shining a spotlight on our beautiful planet and speaking up for nature

📣📱🎬 Tag who you want to celebrate this #EarthHour with in the comments!

📌Take the first step now and participate in our Virtual Spotlight on the 27th of March, 8:30PM. For more information, check out lp.panda.org/eh-links

#EH21
#earthhourcy
#SpeakUpforNature
#NEOI
... See MoreSee Less

Ώ̲ρ̲α̲ ̲τ̲η̲ς̲ ̲Γ̲η̲ς̲ ̲2̲0̲2̲1̲
Σάββατο 27 Μαρτίου 2021
Ώρα: 20:30-21:30

💡Σε αυτή την Ώρα της Γης, καλούμε όλους να σβήσουν τα φώτα.
🌎♻️ Σ̲ε̲ ̲α̲υ̲τ̲ή̲ ̲τ̲η̲ν̲ ̲Ώ̲ρ̲α̲ ̲τ̲η̲ς̲ ̲Γ̲η̲ς̲,̲ ̲Μ̲ί̲λ̲α̲ ̲γ̲ι̲α̲ ̲τ̲η̲ ̲Φ̲ύ̲σ̲η̲

#ferto #SpeakUpForNature #earthhour #earthhourcy
2 years ago

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου διοργάνωσε με επιτυχία τη συναυλία με τίτλο ΄΄Λαϊκό Αρχονταρίκι΄΄με τον Χρίστο Αλεξάνδρου και την μεγάλη Λαϊκή Εστουδιαντίνα.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 2019 στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία παραδοσιακού πυρήνα Αγίου Δομετίου.
Δεκάδες παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι και διασκέδασαν με γνωστά κλασσικά λαϊκά τραγούδια.
Ανοίγοντας την μουσική βραδιά ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου καλωσόρισε το κοινό και τους καλλιτέχνες και ευχήθηκε σε όλους μια ευχάριστη μουσική βραδιά, κάνοντας αναφορά στο ότι ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκαλιάζουν τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης μουσικής παιδείας στους Δημότες και δίνουν ζωή στον παραδοσιακό πυρήνα του Δήμου μας. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή ακρόαση σε όλους.
... See MoreSee Less

2 years ago

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου σε συνεργασία με το περιοδικό Λογοτεχνίας και Κριτικής ΑΚΤΗ, διοργάνωσε φέτος την πέμπτη κατά σειρά ποιητική βραδιά με πανσέληνο, στον περίβολο της παλαιάς εκκλησίας Αγίου Παύλου ,τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Το φιλότεχνο κοινό σε μια μυσταγωγική βραδιά απόλαυσε τους ποιητές Διονύσιο Καρατζά, Ευφροσύνη Μαντά Λαζάρου και Λεωνίδα Γαλάζη, να απαγγέλουν ποιήματά τους αλλά και ποιήματα του αείμνηστου ποιητή και Δημότη, Κώστα Μόντη.

Τους ποιητές συνόδευαν οι μελωδίες από το σαξόφωνο του Χρίστου Παπαδόπουλου.
Τον συντονισμό του πάνελ των ποιητών είχε ο φιλόλογος και συγγραφέας, Γιώργος Μύαρης, ο οποίος διάβασε σύντομα βιογραφικά των ποιητών, επισημαίνοντας αντιπροσωπευτικά σημαντικά έργα τους.

Οι ποιητές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους προσκεκλημένους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, απολαμβάνοντας μια βραδιά ποίησης και μουσικής.

Το πρόγραμμα εμπλούτισε με τραγούδια η χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου, υπό τη διεύθυνση του Ιάκου Δημητρίου και με τη συνοδεία στο πιάνο της Έλενας Ανδρέου, παρουσιάζοντας τα τραγούδια : Πενταδάκτυλέ μου, Τζαμάικα και Το φεγγάρι είναι κόκκινο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής του περιοδικού Λογοτεχνίας και Κριτικής ΑΚΤΗ, Δρ Νίκος Ορφανίδης και ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Δρ Κώστας Πέτρου οι οποίοι καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησαν τους φιλοξενούμενους ποιητές αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση στήριζε το ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ως χορηγός επικοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε τους τρεις ποιητές σε ένδειξη εκτίμησης για το πνευματικό τους έργο, οι οποίοι ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου για την τιμή να προσκληθούν στην ποιητική βραδιά με σκοπό να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και για την ξεχωριστή βράβευση τους.

Τον Διευθυντή του περιοδικού Λογοτεχνίας και Κριτικής ΑΚΤΗ, Δρ Νίκο Ορφανίδη, τον συντονιστή του πάνελ των ποιητών κύριο Γιώργο Μύαρη και τους συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος , κύριο Χρίστο Παπαδόπουλο, στο σαξόφωνο, Δρ. Ιάκο Δημητρίου, Μαέστρο και κυρία Έλενα Αντρέου, πιανίστρια της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου, συγχάρηκαν προσφέροντας λουλούδια ο Δήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κυρία Κούλλα Παπάμιχαηλ, η πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, κυρία Χάρις Θρασυβούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου κύριος Μιχάλης Κουταλιανός.

Η ποιητική βραδιά έκλεισε με τα πιο θερμά σχόλια και με το ολόγιομο φεγγάρι να δεσπόζει στον περίβολο της παλαιάς εκκλησίας Αγίου Παύλου.
... See MoreSee Less

Σας προσκαλούμε στην πλατεία παραδοσιακού πυρήνα Αγίου Δομετίου, για να απολαύσουμε κλασικά λαϊκά τραγούδια!! 🎤🎸 ... See MoreSee Less

Σας προσκαλούμε στην πλατεία παραδοσιακού πυρήνα Αγίου Δομετίου, για να απολαύσουμε κλασικά λαϊκά τραγούδια!! 🎤🎸

Photos from Δήμος Αγίου Δομετίου - Agios Dometios's post ... See MoreSee Less

Image attachment

Photos from Δήμος Αγίου Δομετίου - Agios Dometios's post ... See MoreSee Less

Image attachment
2 years ago

Οι Εγγραφές άρχισαν!!
Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες!
... See MoreSee Less

Οι Εγγραφές άρχισαν!!
Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες!Image attachment

Μια φεγγαρόλουστη φθινοπωρινή βραδιά ποίησης και μουσικής 🎼🌕 Σας περιμένουμε! ... See MoreSee Less

Μια  φεγγαρόλουστη φθινοπωρινή βραδιά ποίησης και μουσικής 🎼🌕 Σας περιμένουμε!Image attachment
2 years ago

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 2019 ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου όπως κάθε χρόνο τίμησε τους Πεσόντες και Αγνοούμενους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής του 1974, με σεμνή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 8:00 το πρωί στο Δασύλλιο Αγνοουμένων του Δήμου.

Οι Δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» Κύπρου, μετέφεραν την φλόγα από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και άναψαν το βωμό, δίπλα από το μνημείο των αγνοουμένων, στην έναρξη της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων από τον Αιδεσιμότατο Πάτερ Θεόδωρο, της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, η Αντιδήμαρχος Κούλλα Παπαμιχαήλ, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάρις Θρασυβούλου, Κωνσταντίνος Γιάγκου, Δημήτρης Δημητρίου, Γιαννάκης Χριστοδούλου, Μιχάλης Κουταλιανός και Γιώργος Διόλας, εκπρόσωποι των τοπικών επιτροπών των κομμάτων, της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), γονείς και συγγενείς των αγνοουμένων και πεσόντων. Το παρών του έδωσε Ταγματάρχης της ΕΛΔΥΚ εκ μέρους του Διοικητή και παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος των Μαχητών του 1ου Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πoλεμιστών 336 Τάγματος Επιστράτευσης 1974. Εκπροσωπήθηκε η Σχολική Εφορεία, το ΣΚΕ Αγίου Δομετίου, οι εκκλησιαστικές επιτροπές, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Αγίου Παύλου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Σωματείων και οργανωμένων συνόλων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου σε σύντομη ομιλία τόνισε πως μετά από 45 χρόνια δεν έχει ξεθωριάσει η μνήμη των τραγικών συμβάντων και καταδίκασε με την ευκαιρία των μαύρων επετείων, το έγκλημα που δημιούργησε ανείπωτο πόνο και άφησε πληγωμένη την μικρή μας πατρίδα να μετρά χιλιάδες πρόσφυγες, πεσόντες και αγνοούμενους.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα γεγονότα αυτά μας διδάσκουν ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια είναι θεμελιώδη αγαθά που πρέπει να διαφυλάττουμε και να υπερασπιζόμαστε.
Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά προς τους αγνοούμενους συνδημότες μας, στους οποίους είναι αφιερωμένο το δασύλλιο, όπου αρχικά ήταν 24 και σήμερα μετά την τελευταία ταυτοποίηση μειώθηκαν στους 12. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι καθήκον μας να φέρνουμε στην θύμησή μας τους αγνοουμένους μας και να επιμένουμε πεισματικά στην πλήρη διακρίβωση της τύχης τους. Τόνισε επίσης, πως οφείλουμε φόρο τιμής στους πεσόντες, στους αγνοούμενους, στους μαυροφορεμένους γονείς και συγγενείς που πολλοί έφυγαν χωρίς να μάθουν για την τύχη των δικών τους αλλά και σε αυτούς που γονατίζουν με πόνο ψυχής στα μνήματα των αγαπημένων τους προσώπων.
Τέλος απευθύνθηκε στους γονείς και συγγενείς των πεσόντων και αγνοουμένων υποκλινόμενος με σεβασμό και εκτίμηση, αναγνωρίζοντας τον πόνο που βιώνουν για 45 χρόνια.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, είπε «Αποτίουμε σήμερα ευλαβικά και με δέος, φόρο τιμής στα γενναία παλληκάρια μας! Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ζήσουν σε μια Κύπρο ειρηνική, ελεύθερη και επανενωμένη. Τιμή και δόξα στους Ήρωες μας!»

Η τελετή έκλεισε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αγνοουμέων και τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Δήμαρχος μετά τη λήξη της τελετής, μαζί με την Αντιδήμαρχο και πρόσκοπο του Συστήματος προσκόπων 254, κατέθεσαν στεφάνι στον Ανδριάντα του Τάσου Μάρκου (στον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου), στο Πάρκο ΕΛΔΥΚ και Εθνικής φρουράς και στο Πάρκο Δημοκρατίας και Αντίστασης.
... See MoreSee Less

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου τιμά τους Πεσόντες και Αγνοούμενους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής του 1974 ... See MoreSee Less

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου τιμά τους Πεσόντες και Αγνοούμενους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής του 1974

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις θεατρικές παραστάσεις του παιδικού και εφηβικού εργαστηρίου του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου μας, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

Για πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Αγίου Δομετίου στα τηλέφωνα: 22449060 και 99199704
... See MoreSee Less

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις θεατρικές παραστάσεις του παιδικού και εφηβικού εργαστηρίου του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου μας,  την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

Για πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Αγίου Δομετίου στα τηλέφωνα: 22449060 και 99199704
2 years ago

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μάϊου 2019 και ώρα 7:00μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου, το πρώτο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ελεύθερων Ακριτικών Περιοχών και Ημικατεχόμενων Δήμων.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες των Ημικατεχόμενων Δήμων, Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς, Γερίου και Δερύνειας.
Στο πρόγραμμα θα συμμετείχε και η Δημοτική χορωδία Λευκωσίας αλλά δεν παρευρέθηκαν, λόγω θανάτου του κύριου Μιχαλάκη Ζαμπέλα, πρώην Δημάρχου Λευκωσίας αλλά και ιδρυτή της Δημοτικής χορωδίας Λευκωσίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, κ. Χάρις Θρασυβούλου.

Το φεστιβάλ προκάλεσε συγκίνηση και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την επανένωση της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, μέσω της πανανθρώπινης γλώσσας της μουσικής η οποία ενώνει τους ανθρώπους.

Στο τέλος της βραδιάς έγινε απονομή αναμνηστικού δώρου στους Μαέστρους και συνοδούς πιάνου όλων των χορωδιών για τη συμμετοχή τους.
... See MoreSee Less

3 years ago

Ο Δήμος Αγίου Δομετίου πραγματοποίησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου, κ. Γιώργος Σιαμπής.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας, από το Δήμαρχο Δρα Κώστα Πέτρου, εκπροσώπους κομμάτων, τις Εκκλησίες Αγίου Παύλου και Αγίου Γεωργίου, της Σχολικής Εφορείας Αγίου Δομετίου. των Σωματείων , των Συστημάτων Προσκόπων και άλλων τοπικών οργανωμένων συνόλων.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Παύλου και ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Αγίου Παύλου δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους στην αίθουσα της εκκλησίας μετά τη δοξολογία, τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί για την ευγενική φιλοξενία.
... See MoreSee Less

Πρόγραμμα για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, από τον Δήμο Αγίου Δομετίου. ... See MoreSee Less

Πρόγραμμα για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, από τον Δήμο Αγίου Δομετίου.

Εορτασμός Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, Δήμου Αγίου Δομετίου. ... See MoreSee Less

Εορτασμός Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, Δήμου Αγίου Δομετίου.
3 years ago

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, το Ετήσιο Μνημόσυνο των Τοπικών Μεγάλων Ευεργετών του Δήμου Αγίου Δομετίου, Σάββα και Βάσως Δημάδη και Θεμιστοκλή και Λέλλας Σιακκίδη. Ο Δήμαρχος Δρ Κώστας Πέτρου είπε τον επιμνημόσυνο λόγο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τη σημαντική δωρεά της ακίνητης περιουσίας τους, με σκοπό την αξιοποίηση τους για κοινωφελή αγαθοεργά ιδρύματα και πολιτιστικά προγράμματα, συμβάλλοντας στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Αγίου Δομετίου.

Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα στον επιμνημόσυνο λόγο ανέφερε τα εξής:

Τελούμε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο των δύο Μεγάλων Τοπικών Ευεργετών του Δήμου Αγίου Δομετίου, των αείμνηστων Σάββα και Βάσως Δημάδη και Θεμιστοκλή και Λέλλας Σιακκίδου, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας, για την κοινωνική τους προσφορά.
Το ενδιαφέρον του Ζεύγους Δημάδη εκφράστηκε προς το Δήμο Αγίου Δομετίου με μια σημαντική δωρεά το 2003, που ήταν το αρχοντικό τους, για ενίσχυση της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξη της περιοχής.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η δωρεά αυτή είναι σχεδόν έτοιμη να αξιοποιηθεί, εφόσον οι εργασίες επιδιόρθωσης και ανακαίνισης της κατοικίας των ευεργετών, καθώς και η τοπιοτέχνηση του εξωτερικού χώρου, θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2019, μέσω του προγράμματος Αναζωογόνησης Ακριτικών Περιοχών με το ποσό ύψους €600.000.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το όνειρο των Ευεργετών θα γίνει πραγματικότητα και το σπιτικό τους θα ανοίξει και πάλι για την τέχνη και τον πολιτισμό, για όλους τους δημότες.

Έτσι αρκετοί εκτιμητές του έργου τους και φιλότεχνοι πολίτες κάθε ηλικίας, θα μπορούν να το επισκέπτονται. Η μνήμη του Σάββα και της Βάσως Δημάδη θα μείνει αιώνια γιατί θα μιλά γι’ αυτούς η ευγενική πράξη της προσφοράς τους.

Το Ζεύγος Θεμιστοκλή και Λέλλας Σιακκίδη, οι άλλοι δυο Μεγάλοι Τοπικοί Ευεργέτες δώρισαν στο Δήμο Αγίου Δομετίου το 2008, την κατοικία τους, στην οδό Στέλιου Μαυρομμάτη, για κοινοτικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς και προώθηση της κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή.
Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για αξιοποίηση της κατοικίας τους, μέσω Κυβερνητικών Υπηρεσιών και Εθελοντικών Οργανώσεων και Συνδέσμων, που παρέχουν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, χωρίς όμως να έχει εξευρεθεί ακόμα το κατάλληλο κοινωνικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει το σκοπό της δωρεάς.
Απαιτείται ένα μεγάλο ποσό για επιδιόρθωση και ανακαίνιση της κατοικίας, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως αγαθοεργό ίδρυμα.
Ευελπιστούμε ότι και αυτή δωρεά θα καλύψει κοινωνικές ανάγκες του Δήμου μας, μόλις ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.
Ως Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο, θα ευγνωμονούμε τους Τοπικούς μας Μεγάλους Ευεργέτες, τους αείμνηστους Σάββα και Βάσω Δημάδη και Θεμιστοκλή και Λέλλα Σιακκίδου και θα τους μνημονεύουμε ανελλιπώς κάθε χρόνο.
Αιωνία τους η μνήμη!

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας , ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας..
... See MoreSee Less