Το θέμα της Αμμοχώστου τέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Assembly of European Regions

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σήμερα, Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Assembly of European Regions (AER).

Με το πέρας της συνεδρίας για τα εξειδικευμένα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων στο σώμα Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ζήτησε τον λόγο και ενημέρωσε τους 100 περίπου Ευρωπαίους ομολόγους του για το θέμα της Αμμοχώστου, κάνοντας εκτενή αναφορά στις παράνομες τουρκικές ενέργειες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, που παραβιάζουν σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την παράνομη και προκλητική επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου την περασμένη Κυριακή αλλά και τις σοβαρές προεκτάσεις που έχουν οι ενέργειες αυτές για το σύνολο των προσπαθειών ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Σουηδός Πρόεδρος της AER, κ. Magnus Berntsson, διαβεβαίωσε ότι, μετά την επιστολή, ημερομηνίας 14 Οκτωβρίου 2020, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, κ. Ανδρέα Βύρα, για το θέμα αυτό, ο Οργανισμός το συζήτησε στο Διοικητικό του Συμβούλιο και παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο και στηρίζει με το δικό του τρόπο, τις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τη διεθνή νομιμότητα.

Σημειώνεται ότι η Συνέλευση των Περιφερειών της Ευρώπης (Assembly of European Regions – AER) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που αντιπροσωπεύει 14 διαπεριφερειακούς οργανισμούς και 250 Περιφέρειες από 33 χώρες. Η AER είναι ένα δημοκρατικό forum, μέσω του οποίου τα μέλη εκφράζουν τις κοινές πολιτικές τους φιλοδοξίες και ενεργούν από κοινού σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
19 Νοεμβρίου 2020