ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ – Γρήγορη και αποτελεσματική δικαιοσύνη

Ανακοίνωση Ένωσης Δήμων Κύπρου

Γρήγορη και Αποτελεσματική Δικαιοσύνη

Η Ένωση Δήμων Κύπρου παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα στην Πάφο και διατυπώνει την ανάγκη να υπάρξει γρήγορη, δίκαιη και αποτελεσματική εκδίκαση όλων των υποθέσεων.

Το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών επιβάλλει να γίνει πλήρες ξεκαθάρισμα έτσι ώστε να επανέλθει η ηρεμία και ομαλότητα στη λειτουργία του Δήμου Πάφου και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΄Ενωσης Δήμων, χωρίς να υπεισέρχεται στην ανακριτική ή τη δικαστική πτυχή του θέματος, καλεί τη δικαιοσύνη να επισπεύσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη διαδικασία εκδίκασης των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της και σχετίζονται με το Δήμο Πάφου.

Για μια ακόμα φορά η Ένωση Δήμων υπογραμμίζει επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει κατά κανόνα μια υγιής συνιστώσα της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης και αν υπάρχουν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή μεμπτής συμπεριφοράς ή ποινικών παραπτωμάτων, αυτά πρέπει να καταγγέλλονται ή αυτόβουλα να αναλαμβάνει ο Γενικός Ελεγκτής και αν χρειασθεί και η Γενική Εισαγγελία.

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
1 Δεκεμβρίου, 2014