Ανακοίνωση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων σχετικά με την εκποίηση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα

Θα θέλαμε να σχολιάσουμε με πολλή ανησυχία έγκυρα δημοσιεύματα τα οποία ολοένα και περισσότερο βλέπουν το φως της ημέρας σχετικά με την εκποίηση των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκική πλευρά εκμεταλλευόμενη την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε από το άθροισμα δικών μας λαθών, αλλά και από μια καλοστημένη παγίδα κύκλων της Ευρώπης προχωρεί σε μια τελική φάση τουρκοποίησης της κατεχόμενης περιοχής με τρόπο που η διχοτόμηση να μην είναι αναστρέψιμη και το Κυπριακό να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Απ’ ότι φαίνεται, το πρόσφατο ενδιαφέρον προέρχεται από χώρες του αραβικού κόλπου, Ομάν, Ντουμπάι, Κατάρ και άλλες.

Καλούμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις διπλωματικές της υπηρεσίες και όλα τα μέσα στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει αυτή τη σχεδιασμένη εκπόρθηση της Κύπρου από όλες τις πλευρές.

Μας λυπεί το γεγονός ότι εκτός από την εποικοδομητική συνάντηση που είχε η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με τον Υπουργό Εξωτερικών, δεν βλέπουμε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άλλες πλευρές και η εικόνα που δίδεται γενικότερα στο λαό μας σήμερα είναι ότι παραδώσαμε τα όπλα και ακολουθούμε παθητικά τη μοίρα μας.

Εισηγούμαστε τόσο γι’ αυτό το θέμα, όσο και για πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθορίσει το συντομότερο δυνατόν συνάντηση για χάραξη επιτέλους ακολουθητέας στρατηγικής και λήψη αποφάσεων.

 

2 Μαΐου, 2013
Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Ένωση Δήμων Κύπρου