ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Περίπου 375 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο της επόμενης πενταετίας.

Η σημασία των εκλογών αυτών είναι ιδιαίτερα μεγάλη αυτήν τη στιγμή όπου οι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης προσβλέπουν στην Ενωμένη Ευρώπη για λύσεις που θα τους διασφαλίζουν προστασία και ευημερία.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση έχουν πλέον άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή των πολιτών και γι’ αυτό η επιλογή των αντιπροσώπων της κάθε χώρας είναι πολύ σημαντική, αφού η μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες ενισχύει τη Δημοκρατία.

Η Κύπρος η οποία εναποθέτει πολλές ελπίδες στην Ευρώπη, τόσο για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της, όσο και για θετική συμβολή της σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος, πρέπει να κάνει έντονη την παρουσία της στις κάλπες, δίνοντας έτσι τα σωστά μηνύματα.

Η Ένωση Δήμων Κύπρου, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση της Δημοκρατίας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 6ης Ιουνίου για να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.