Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη Συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών

Σήμερα Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δήμων Κύπρου κ. Αλέξης Γαλανός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) κ. Frederic Vallier ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο ενόψει της διοργάνωσης της 27ης Γενικής Συνέλευσης του CEMR που θα πραγματοποιηθεί στις 26 – 29 Απριλίου 2016 στη Λευκωσία.  Ο κ. Vallier συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο της ΄Ενωσης Δήμων Κύπρου και Αντιπρόεδρο του CEMR Δήμαρχο Στροβόλου κ. Λάζαρο Σαββίδη.

Ο κ. Vallier ενημέρωσε τον κ. Γαλανό για διάφορα θέματα αναφορικά με τη διοργάνωση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του CEMR στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια σε μιαν ευρωπαϊκή πόλη.

Σημειώθηκε η μεγάλη σημασία της εκδήλωσης αυτής, στην οποία θα συμμετάσχουν πέραν των χιλίων εκπροσώπων των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και σημαντικές προσωπικότητες, της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να προσκληθούν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του CEMR και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Δήμων αδελφοποιημένων με Δήμους της Κύπρου.

Τέλος, ο κ. Γαλανός ενημέρωσε τον κ. Vallier για θέματα των Δήμων της Κύπρου και τον κατατόπισε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό.

Ένωση Δήμων Κύπρου
10 Μαρτίου, 2015