Δενδροφύτευση Κατεχόμενων Δήμων εις μνήμη Αλέξη Γαλανού

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρά τον βροχερό καιρό, η δενδροφύτευση που διοργάνωσε η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εις μνήμην του μακαριστού τέως Προέδρου της  Αλέξη Γαλανού, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δρα Κώστα Καδή, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, λόγω απουσίας του ιδίου στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους.

Την παρουσία τους για να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη Γαλανού έδωσαν μαζί με την οικογένειά του, τα μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και πολιτειακοί παράγοντες. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, οι βουλευτές κκ. Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Κάρουλλας, ο κ. Πέτρος Πασιάς εκ μέρους της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού συναδέλφου και φίλου Αλέξη Γαλανού, σημειώνοντας ότι το όνομά του έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες του τόπου που υπηρέτησαν τα κοινά. Η κυρία Αλεξάνδρα Γαλανού εξέφρασε τη συγκίνηση της οικογένειας για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία των Κατεχόμενων Δήμων που, όπως ανέφερε, “θα έδωσε μεγάλη χαρά στον Αλέξη που θα μας βλέπει από ψηλά”.

Συνολικά, φυτεύτηκαν πέραν των 55 δέντρων στο χώρο που υπέδειξε το Τμήμα Δασών.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
20 Ιανουαρίου, 2020