Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)  γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα, κάθε χρόνο. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ασφαλέστερης, πιο υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάληψη της ευθύνης από όλους μας για τη δημιουργία μιας σωστής χρήσης του διαδικτύου.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID), για το 2020, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020. Το σύνθημα της καμπάνιας για το 2020, θα είναι το «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» «Together for a better internet» (https://www.saferinternetday.org).

Κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Στην Κύπρο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται με διάφορες δράσεις και δραστηριότητες για όλο το μήνα Φεβρουάριο τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής κοινότητας, για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και το ευρύτερο κοινό. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν πανηγύρια ενημέρωσης, διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο από μαθητές και εκδηλώσεις. Η κορύφωση των εορτασμών πραγματοποιείται με ημερίδα την διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Πολλές από τις εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά μέσα από το διαδίκτυο ή ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.

Μάθετε περισσότερα στους ακόλουθους συνδέσμους: