Ενωμένος ο προσφυγικός κόσμος στηρίζει τις προσπάθειες για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, σταθερή στις βασικές κοινές θέσεις που τη διέπουν, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής του ομάδας στο Crans Montana της Ελβετίας για δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, στα πλαίσια μιας λύσης που θα προνοεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις περιουσίες τους και την εξάσκηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Βασικών Ελευθεριών στη βάση της Χάρτας και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Επιτροπή αξιώνει την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων από τα κυπριακά εδάφη και κατάργηση των εγγυήσεων και των όποιων επεμβατικών δικαιωμάτων. Επίσης, καταδικάζει σθεναρά την καταστροφή και τη σύληση της Πολιτιστικής μας  Κληρονομιάς που αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την κατοχική δύναμη.

Η Επιτροπή καλεί όλο τον Κυπριακό λαό και τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου σε συσπείρωση και ενότητα σε αυτές τις καθοριστικές για τον τόπο μας στιγμές.

Τέλος, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, εκπροσωπώντας το σύνολο του Κυπριακού προσφυγικού κόσμου, προωθεί τη συστράτευση του λαού στις προσπάθειες αποκατάστασης των δικαίων του. Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τον προσφυγικό κόσμο να δώσει δυναμικά το παρόν του σε εκδηλώσεις για στήριξη των συνομιλιών, οι οποίες στόχο έχουν τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.