ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων ζητά την άμεση παρέμβαση του Κράτους και της Βουλής των Αντιπροσώπων ώστε να αρθούν οι καταστάσεις οι οποίες ωθούν μερικούς πρόσφυγες στο να πωλούν τη γη τους στην Τουρκία μέσω της ούτω καλούμενης «Επιτροπής Ακινήτου Ιδιοκτησίας» (Immovable Property Commission = IPC).

Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων επιβάλλεται η άμεση επίσημη προειδοποίηση προς όλους τους νόμιμους ιδιοκτήτες περιουσιών, προειδοποίηση από το Κράτος, και τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Η Τουρκία για να εξαγοράσει όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος της κατεχόμενης μας πατρίδας και να εξαλείψει το αντικείμενο του αγώνα επιστροφής μας, έχει δημιουργήσει την ούτω καλούμενη «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» (ΕΑΠ).

2. Η Τουρκική ΕΑΠ ενώ παραπλανεί ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση, μόλις αυτοί αποταθούν τους απειλεί προφορικά με τηλεφωνήματα των Τουρκοκύπριων δικηγόρων, ότι εάν δεν αποσύρουν το αίτημά τους για αποζημίωση για απολεσθέντα εισοδήματα η υπόθεσή τους δεν θα προχωρήσει.

3. Η Τουρκική ΕΑΠ σταμάτησε από την αρχή να αποζημιώνει για τη γη που παραπλανητικά αγοράζει. Στην πραγματικότητα κλέβει την περιουσία κάποιου με την ίδια την υπογραφή του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη εκμεταλλευόμενη την οικονομική του απόγνωση, με πενταροδεκάρες.

4. Η Τουρκική ΕΑΠ δεν επιτρέπει καν σε Ελληνοκύπριο Δικηγόρο να παρουσιαστεί ενώπιόν της.

5. Η τουρκική ΕΑΠ κοροϊδεύει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι αποτελεί δήθεν «εσωτερικό ένδικο μέσο» της Τουρκίας ενώ αντίθετα όλα τα έγγραφα, διαδικασίες κλπ διαφημίζουν και τείνουν να ενδυναμώσουν το ψευδοκράτος (TRNC) της εισβάλουσας σε Ευρωπαϊκό νησί Τουρκίας.

6. Καλούνται όλοι οι πρόσφυγες και νόμιμοι κάτοχοι περιουσίας στα κατεχόμενα να επιδείξουν υπομονή και να ζητούν βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία για καθοδήγηση και προστασία.

Τέλος, το θέμα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά από την Κυβέρνηση μεταξύ άλλων αντισταθμιστικών μέτρων.

20 Φεβρουαρίου 2012