Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει αποδεχθεί πρόσκληση εκ μέρους της Ένωσης Δήμων Κύπρου και θα μας τιμήσει με την παρουσία του για επίσημη επίσκεψη στο νησί μας. Η επίσκεψη θα είναι σύντομη και θα πραγματοποιηθεί από το απόγευμα της 2ης Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της 3ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 7.00μ.μ., στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (πλησίον της Πύλης Αμμοχώστου), Διαβούλευση του Προέδρου της ΕΕτΠ με Εκπροσώπους της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα όπως η ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τοπική διάσταση του Κυπριακού και το μεταναστευτικό.

Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 11.00π.μ., ο κ. Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων θα γίνουν δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου στο γραφείο της.

Είναι θερμή παράκλησή μας όπως η επίσκεψη του Προέδρου Τζιτζικώστα καλυφθεί και προβληθεί δημοσιογραφικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με εκπροσώπηση από τις περιφερειακές και τοπικές αρχές των χωρών μελών της ΕΕ. Συγκροτήθηκε το 1994, έχει συμβουλευτικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα υποχρεούνται να ζητούν τις απόψεις της σε όλα τα θέματα που αφορούν, επηρεάζουν ή/και υλοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Απαρτίζεται από 329 μέλη που κατέχουν τοπικά η περιφερειακά αιρετά αξιώματα. Το σώμα πραγματοποιεί 6 συνόδους ολομέλειας το χρόνο και συνέρχεται σε μικρότερα σχήματα θεματικών επιτροπών που καλύπτουν τους πιο κάτω τομείς: Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX), Φυσικοί Πόροι (NAT), Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ενέργεια (ENVE), Πολιτική Εδαφικής Συνοχής και του Προϋπολογισμού της ΕΕ (COTER), Οικονομική Πολιτική (ECON), και Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμός (SEDEC).

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών  ενεργεί ως η φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών της ΕΕ στη διαδικασία χάραξης Ευρωπαϊκών πολιτικών και του νομοθετικού έργου της ΕΕ.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
Τρίτη, 1η Ιουνίου 2022