Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην Κύπρο

Φτάνει στο νησί μας σήμερα το απόγευμα, 1η Σεπτεμβρίου 2021, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Πρόεδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πύλου – Νέστορος, κ Δημήτρη Καφαντάρη, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της, κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Αύριο, Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές συναντήσεις στη Λευκωσία με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 11.00π.μ. και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών στις 11.30 π.μ., στα Γραφεία της Βουλής. Θα προηγηθεί συνάντηση της αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, στις 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Ε.Κ.Κ..

Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. και αντιπροσωπείας της Ένωσης Δήμων υπό τον Πρόεδρό της, κ. Ανδρέα Βύρα, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, όπου θα συζητηθεί σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η υλοποίηση του έργου «Ευαγόρας», που προνοεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Δήμων μας, η συνδιοργάνωση της έκθεσης Beyond 4.0. στη Θεσσαλονίκη, η πορεία της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην  Κύπρο, η συμβολή των Δήμων στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Ενώσεων μας σε διάφορα θέματα, όπως οι έξυπνες πόλεις, η άντληση κονδυλίων από τα Διαρθρωτικά και άλλα Ευρωπαϊκά Ταμεία, κ.α..

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από την Κύπρο για την Αθήνα.

Παρακαλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά τις συναντήσεις της Πέμπτης, 2 Σεπτεμβρίου 2021 και την επίσημη συνάντηση της Παρασκευής, 3 Σεπτεμβρίου 2021, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
1η Σεπτεμβρίου 2021