Η Ένωση Δήμων επαναδραστηριοποιείται στο AEBR

Η Ένωση Δήμων Κύπρου εκπροσωπήθηκε υπηρεσιακά από την κα Χαρά Γεωργιάδου στο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών Περιοχών – Assembly of European Border Regions (AEBR) που διεξήχθη στην πόλη Ούλου της Φιλανδίας από τις 19 μέχρι της 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού είχε ως θέμα την «Έξυπνη Διασυνοριακή Συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη» και επικεντρώθηκε σε θέματα Εκπαίδευσης και Εργοδότησης σε Διασυνοριακές περιοχές.

Μετά από πρόσκληση της Γραμματείας του Οργανισμού, η κα Γεωργιάδου συμμετείχε σε μία από τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας κάνοντας παρουσίαση με θέμα «Τεχνολογική καινοτομία σε ένα ευρωπαϊκό εξωτερικό σύνορο – η περίπτωση της Κύπρου». Η παρουσίαση είχε ως κεντρικό άξονα το ερώτημα κατά πόσον οι Τοπικές Αρχές μπορούν να συνδράμουν στην ανάπτυξη των τεχνολογικών ικανοτήτων των μελών της τοπικής κοινωνίας και παρουσίασε το παράδειγμα του νεοσύστατου Youth MakerSpace, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων διασυνοριακών αρχών (Δήμοι, Επιμελητήρια, κλπ.) αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τεχνοκράτες.

Η συμμετοχή της Ένωσης Δήμων καθώς και η παρουσίαση έτυχαν πολύ θετικών σχολίων από τους συμμετέχοντες αλλά κυρίως από τους διοργανωτές οι οποίοι τόνισαν την ευχαρίστησή τους για την επανενεργοποίηση της Ένωσης Δήμων εντός του σώματος.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.