Οι νικητές του φωτογραφικού και εικαστικού διαγωνισμού της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

«Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο»

Οι νικητές του φωτογραφικού και εικαστικού

διαγωνισμού της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου ανακοίνωσε τους νικητές του φωτογραφικού και εικαστικού διαγωνισμού που διοργάνωσε πρόσφατα, με θέμα «Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμες από την κατεχόμενη Κύπρο».

Στον φωτογραφικό διαγωνισμό, το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Νικόλας Σταύρου, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο η Έλενα Γεωργίου. Επαίνους εξασφάλισαν οι Αλέξανδρος Ποστέκης, Μαρία Γεωργίου και Έλενα Γεωργίου.

Στον εικαστικό διαγωνισμό πρώτευσε η Βικτώρια Λεωνίδου, ενώ στη δεύτερη θέση ισοψήφησαν η Μαρία Γεωργίου και η Μαρία Χατζηδημητρίου. Στην τρίτη θέση, ισοψήφησαν οι Χριστίνα Χριστοφή και Χρυσοβαλάντω Μουσκάλλη, ενώ επαίνους απέσπασαν οι Μαρία Κλαβαριώτη, Ιωάννα Βασιλείου, Μιχάλης Καραΐσκος και Άννα Μαρία Χαραλάμπους.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 15-35 χρονών να προβάλουν με δημιουργικό τρόπο τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους για την κατεχόμενη γη μας και τον προσφυγικό κόσμο. Η αξιολόγηση των έργων έγινε στις 17 και 18 Οκτωβρίου από κατάλληλα καταρτισμένες επιτροπές. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης διασφαλίστηκε η ανωνυμία των καλλιτεχνών ώστε η βαθμολόγηση να γίνει με αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της εκδήλωσης καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που διοργανώνει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και Δήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Αλέξη Γαλανό. Στην εκδήλωση -που θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία- θα παρουσιαστούν τα 40 καλύτερα έργα που ξεχώρισαν από τους δύο διαγωνισμούς. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών,  Σωκράτης Χάσικος. Θα συμμετάσχει επίσης με σύντομο μουσικό πρόγραμμα η χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Βήχα.

Η επιτροπή αξιολόγησης του φωτογραφικού διαγωνισμού αποτελείτο από τους κ. Τάκη Δημητριάδη (φωτογράφο, AFIAP, ESFIAP), κ. Κώστα Χαραλάμπους (φωτογράφο, AFIAP, Πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου) και κ. Άρτεμις Ελευθεριάδου (Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Frederick, Visual Communication). Την επιτροπή αξιολόγησης του εικαστικού διαγωνισμού αποτέλεσαν οι κ. Ελένη Νικοδήμου (εικαστικός, Εκπρόσωπος ΕΚΑΤΕ), κ. Αλεξία Ηλιάδου-Χατζηστεφάνου (εικαστικός – Διευθύντρια της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «Αιγαία») και κ. Άνδρος Ευσταθίου (εικαστικός, Εκπρόσωπος του Cyprus College of Art).