Ημερίδα «Διαπολιτισμική ένταξη σε τοπικό επίπεδο στην Κύπρο»

Η Ένωση Δήμων Κύπρου σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, διοργανώνει τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00π.μ., στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων, ημερίδα με θέμα την “Διαπολιτισμική ένταξη σε τοπικό επίπεδο στην Κύπρο” και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης αναφορικά με το θέμα της ένταξης μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δυνητικής αρμοδιότητας της κοινωνικής πολιτικής που προνοεί η νομοθεσία για τους νέους Δήμους.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κυβέρνησης και των σχετικών κρατικών υπηρεσιών, καθώς και αιρετοί και τεχνοκράτες της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις καλών πρακτικών και προγραμμάτων ένταξης που υλοποιούνται επιτυχώς στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «Δημιουργώντας δομές για τη διαπολιτισμική ένταξη στην Κύπρο», το οποίο υλοποιείται από το Πρόγραμμα  Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες της ημερίδας είναι ανοιχτές για να τις παρακολουθήσει το κοινό. Παρακαλούμε όπως καλύψετε δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023