Οικονομική στήριξη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου, η επίδοση επιταγής ύψους €2.000 στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, η οποία αποτελεί μια συμβολική συνεισφορά των Κατεχόμενων Δήμων προς τα θύματα των πρόσφατων φονικών σεισμών στην Συρία και στην Τουρκία. Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εκπροσωπήθηκε από τους Δημάρχους Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα, Ακανθούς, κα Ελένη Χατζημιχαήλ και Καραβά, κ. Νίκο Χατζηστεφάνου. Την επιταγή παρέλαβε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, κ. Ηλίας Δημητρίου.

Στη σύντομη συνάντηση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία της ΕΚΔ εξέφρασε τα συναισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της προς τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Όπως τόνισαν οι Δήμαρχοι, ο ανθρώπινος πόνος δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες και ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου γνωρίζει από πρώτο χέρι το δράμα της απώλειας τόσο της ζωής όσο και της στέγης. Από μεριάς του, ο κ. Δημητρίου, παραλαμβάνοντας την επιταγή, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή του για την έμπρακτη συμβολή της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων στις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων και ανέφερε ότι το ποσό θα συμπεριληφθεί στο ποσό του εράνου που διεξήγαγε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για στήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία και τη Συρία και θα διατεθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους.

Στο τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού αντάλλαξαν εκδόσεις των σωμάτων που εκπροσωπούν.

 

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
27 Απριλίου 2023