Ολοκλήρωση Εκδηλώσεων «Μνήμες Κατεχόμενης Γης»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου οι διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» τις οποίες συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων με χορηγό το ΥΠΑΝ και τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Στα περίπτερα που στήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις Φοινικούδες της Λάρνακας, εξέθεσαν φωτογραφίες, εκδόσεις και αντικείμενα οι Κατεχόμενοι Δήμοι καθώς και οι Κατεχόμενες Κοινότητες Αμμοχώστου, Κερύνειας και Λευκωσίας. Δεκάδες ήταν τα τμήματα σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που επισκέφθηκαν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών τον χώρο και άκουσαν πολλά για τη σκλαβωμένη πατρίδα μας.

Αποκορύφωμα ήταν η βραδινή Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» στη Λάρνακα, όπου την κύρια ομιλία εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφώνησε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κ. Πέτρος Δημητρίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ο Προεδρεύων της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, δρ Λευτέρης Αντωνίου,  και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, δρ Πέτρος Καρεκλάς. Στην εκδήλωση αναγνώστηκε και εγκρίθηκε Ψήφισμα Καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983,  με το οποίο απαιτείται από την Τουρκία ταχεία απόσυρση όλων των κατοχικών στρατευμάτων της και των παράνομων εποίκων από την κυπριακή επικράτεια, ειλικρινής συνεργασία της για εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αποφάσεων σε σχέση με την Κύπρο και τερματισμός των προκλήσεων, απειλών και παρανομιών στο Βαρώσι και αλλού.

Εξαιρετικό από κάθε άποψη ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο έφερε τη σφραγίδα του διακεκριμένου πιανίστα και συνθέτη Σάββα Σάββα, καθώς και το κλείσιμο με το γνωστό τραγούδι για την Αμμόχωστο από τον Στέλιο Χιώτη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολουθεί πιο κάτω Φωτογραφικό υλικό και το Δελτίο Τύπου με τα λογότυπα των 2 Επιτροπών.

Δελτίο Τύπου

 

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων
17 Νοεμβρίου 2022