Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κατάρτιση και Ενδυνάμωση των Δεξιοτήτων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κατάρτιση και Ενδυνάμωση των Δεξιοτήτων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο» στο κατάμεστο από εκπροσώπους της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετούς και υπηρεσιακούς, Αμφιθέατρο Κερύνεια στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κυπριανού εκ μέρους του Υπουργού, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, κα Μαύρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, κ. Βύρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων, κ. Κιτρομηλίδης καθώς και η κα Ταταρένκο, Προϊστάμενη του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσίαση ενός εξαιρετικά χρήσιμου εγγράφου, το οποίο για πρώτη φορά καταρτίζεται για την Κύπρο, σε μια τόσο σημαντική χρονικά συγκυρία για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, οι εμπειρογνώμονες, κ. Λοΐζου και δρ. Trutkowski, παρουσίασαν τα περιεχόμενα της Εθνικής Στρατηγικής και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους που εξέφρασαν το όραμα και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.