Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η Γενική Συνέλευση της “Συνέλευσης Περιφερειών της Ευρώπης – Assembly of European Regions”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες, 6 Ιουνίου, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού σώματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Assembly of European Regions”.

Η Συνέλευση, που διήρκησε δύο μέρες, φιλοξενήθηκε από την Ένωση Δήμων Κύπρου στην πόλη της Λάρνακας με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 εκπροσώπων Τοπικών Αρχών από όλη την Ευρώπη.

Ξεχωριστές στιγμές του συνεδρίου αποτέλεσαν η δεξίωση στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας με τη συμμετοχή του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος ΣΥΚΑΛΥ, αλλά και ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου του Assembly of European Regions, κ. Berntsson και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Lambertz για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, κ. Ανδρέας Βύρας, καλωσορίζοντας τους συνέδρους, η Κύπρος είναι μέλος στον ιστορικό αυτό οργανισμό από το 1985 και είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας η φιλοξενία αυτής της σημαντικής διοργάνωσης. Ο κ. Βύρας ενημέρωσε τα μέλη της Συνέλευσης και για την πορεία μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού, κ. Magnus Berntsson, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις θερμές του ευχαριστίες για την άρτια διοργάνωση και φιλοξενία και ευχήθηκε τη συνέχεια και περαιτέρω ενδυνάμωση της συμμετοχής της Ένωσης Δήμων στον οργανισμό καθώς και την ευόδωση των προσπαθειών για τη Μεταρρύθμιση.

 

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: