Πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης

Η Άτυπη Σύσκεψη Δημάρχων σε χθεσινή συνεδρίαση της ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων και με τις πρόσφατες καταγγελίες για τα σκάνδαλα διαχείρισης στο ΧΥΤΑ Πάφου και στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι για ακόμη μια φορά πλήττεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από αδυναμίες ή και ελλείψεις του συστήματος, με αποτέλεσμα οι Τοπικές Αρχές και συνεπακόλουθα οι πολίτες να καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν τα λάθη άλλων.  Ζητούμε να γίνει πλήρη διαλεύκανση οποιουδήποτε σκανδάλου διαφθοράς στην Τοπική Διοίκηση και παραδειγματική τιμωρία.

Ταυτόχρονα θεωρεί ότι, σε κάποιο σημείο, για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή και ο ρόλος που έχουν και οι Κρατικές Υπηρεσίες.

Γι’ αυτό καλούμε τα Θεσμικά Όργανα του Κράτους και ιδιαίτερα τον Γενικό Ελεγκτή και τις Ανακριτικές Αρχές, όπως προχωρήσουν αμέσως στη διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι επίσης επιτακτικό,  για το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου, να τιμωρούνται και οι διαφθορείς εργολάβοι οι οποίοι πολλές φορές μένουν στο απυρόβλητο ή καθίστανται μάρτυρες κατηγορίας.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
8 Μαρτίου, 2016