Συμμετοχή Ένωσης Δήμων Κύπρου στην πρώτη Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού 2022

Η Ένωση Δήμων Κύπρου συμμετείχε με δικό της περίπτερο έκθεσης βιβλίων για  Δήμους, στην πρώτη Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού, που έγινε στους Χαρουπόμυλους, στις 25-27 Νοεμβρίου 2022.  Η Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού ήταν μια πολύπλευρη εκδήλωση με κεντρικό  άξονα το βιβλίο, στην οποία συμμετείχαν με εκθέματά τους διάφοροι κυβερνητικοί φορείς,  βιβλιοπωλεία, εκδότες, πανεπιστήμια κ.α..

Σκοπός της συμμετοχής της Ένωσης Δήμων στην Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού ήταν η ομαδική  παρουσίαση από μέρους των Δήμων της Κύπρου, σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο περίπτερο, βιβλίων που εξέδωσαν οι ίδιοι ή συγγραφείς και αναφέρονται στους Δήμους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες της Έκθεσης να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα διάφορα βιβλία που υπάρχουν και κυκλοφορούν για τους Δήμους της Κύπρου.

Τα θέματα των βιβλίων που εκτέθηκαν αναφέρονταν κυρίως στην ίδρυση, στην εξέλιξη, στην ποίηση και γενικά στην ιστορία και στον πολιτισμό των Δήμων. Αξιοσημείωτη ήταν ή παρουσία των κατεχομένων Δήμων, με σημαντικό αριθμό βιβλίων που περιλάμβαναν και παιδική βιβλιογραφία, με θέματα για τη ζωή και τη δραστηριότητα στους Δήμους τους πριν την  τουρκική εισβολή του 1974, και τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε με τη συνεχιζόμενη μακροχρόνια κατοχή.

Η πρώτη αυτή συμμετοχή της Ένωσης Δήμων Κύπρου θεωρείται επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν αρκετοί Δήμοι με μεγάλο αριθμό βιβλίων. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Έκθεσης το περίπτερο της Ένωσης Δήμων δέχθηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, εκ των οποίων αρκετοί επέδειξαν ενδιαφέρον για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τα βιβλία που εκτέθηκαν και για τους Δήμους γενικότερα.

 

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
12 Δεκεμβρίου 2022