Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ένωσης Δήμων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Α. Βύρα στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών και Αναπληρωματικό μέλος του ιδίου Σώματος, κ. Μάριο Κουκλή, συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου η οποία συνήλθε σε συνεδρία την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο κ. Βύρας έκανε παρέμβαση για να στηρίξει επιστολή την οποία απηύθυνε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κ. Γιωρκάτζης στο Σώμα, με θέμα την ενδυνάμωση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Δήμων κάλεσε τους συναδέλφους του να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Λευκωσίας που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ρόλου και της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντός των Κρατών – Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για την παρέμβαση του κ. Βύρα πατήστε εδώ.

Με την ευκαιρία της παραμονής τους στην Κωνσταντινούπολη, οι κύριοι Βύρας και Κουκλής, έγιναν την Παρασκευή, 29 Ιουνίου δεκτοί στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον Ορθόδοξο κόσμο της Κύπρου. Η αντιπροσωπεία επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, εμπνευσμένη από λαϊκότροπο ξυλόγλυπτο του 18ου αιώνα, που κοσμούσε αρχικά την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια τον παλαιό γυναικωνίτη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Πλατανιστάσα.

Ενωση Δήμων Κύπρου
2 Ιουλίου, 2018