Συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης Δήμων κ. Α. Βύρα στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ανδρέας Βύρας συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσου η οποία συνήλθε σε συνεδρία την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο κ. Βύρας έκανε παρέμβαση για να επισημάνει την ανάγκη ενδυνάμωσης της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Δήμων κάλεσε τους συναδέλφους του να στηρίξουν την θέση για ενδυνάμωση του ρόλου και της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντός των Κρατών – Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κύριος Βύρας, έγινε την Παρασκευή, 1 Ιουλίου δεκτός στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριον Κύριον Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν τον Ορθόδοξο κόσμο της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον Πατριάρχη, την εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα,
Ο κ. Βύρας συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει σημαντικά θέματα που αφορούν  την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στην επερχόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και στην εμπειρία που απεκόμισε η Ελλάδα από την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” .

 

Ενωση Δήμων Κύπρου
2 Ιουλίου, 2022