Συμμετοχή τριμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής Κατεχόμενων σε αντικατοχικές εκδηλώσεις

Αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο για να παραστεί στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 19 και 20 Ιουλίου λόγω των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, τριμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με επικεφαλής το Δήμαρχο Ακανθούς κύριο Σάββα Σαββίδη. Οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιαννάκης Παπαϊωάννου και ο Αντιδήμαρχος Κερύνειας, ο οποίος κατά την παρούσα περίοδο δημαρχεύει, κ.Γιώργος Σιδεράς.

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις ξεκινούν της Κυριακή 19 Ιουλίου με μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο του 1974 που τελεί ο Δήμος Αθηναίων. Επίσης θα γίνει δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης για τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το κατοχικό καθεστώς. Η έκθεση θα γίνει στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, με μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες, χαιρετισμούς και συναυλία με αντικατοχικά/ αγωνιστικά τραγούδια από τον Κύπριο καλλιτέχνη Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης χορόδραμα από το χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δήμαρχος Ακανθούς κ.Σάββας Σαββίδης, ως εκπρόσωπος των εννέα κατεχόμενων δήμων.

Την εκδήλωση οργανώνει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε) και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου η τριμελής αντιπροσωπεία των Δημάρχων θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Παπούλια.