Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Διαπραγματευτή της Ε/Κ πλευράς για το Κυπριακό, κ. Μενέλαο Μενελάου.

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και του Διαπραγματευτή της Ε/Κ πλευράς για το Κυπριακό, κ. Μενέλαου Μενελάου. Η συνάντηση, που έγινε στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων στη Λευκωσία, είχε κυρίως σκοπό την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, κατ’ αρχήν ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μενελάου στα νέα του καθήκοντα και στον σημαντικό ρόλο που ανέλαβε. Στη συνέχεια, επεξήγησε τις οι βασικές θέσεις της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων επί του εθνικού θέματος καθώς και βασικά θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο. Ο κ. Μενελάου με τη σειρά του, ευχαρίστησε την Επιτροπή για τις ευχές της. Στην ειλικρινή συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής, ο Διαπραγματευτής διεξήλθε των βασικών σημείων των θεμάτων που του τέθηκαν, εξηγώντας τις βασικές επιδιώξεις και στρατηγική της Κυβέρνησης στη διαχείριση του εθνικού μας θέματος και την αντιμετώπιση δυσκολιών που συνεχώς προκύπτουν.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και Διαπραγματευτής συμφώνησαν στο γεγονός ότι, όσον αφορά τις κινήσεις στο Κυπριακό, ο συντονισμός και η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς είναι απαραίτητα συστατικά μιας πετυχημένης πολιτικής και δεσμεύτηκαν σε πιο τακτική επικοινωνία.  Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται σύμπνοια και ομοψυχία.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022