Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Σήμερα Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, η Επιτροπή συνήλθε στην  προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρία της στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων, κατά την οποία συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο την επικαιρότητα,  όσο και επικείμενες δράσεις της.

Εντός της Ημερήσιας Διάταξης βρέθηκε και το θέμα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Τα μέλη της Επιτροπής γι’ άλλη μια φορά καταδίκασαν απερίφραστα την καταπάτηση της διεθνούς νομιμότητας και ταυτόχρονα εξέφρασαν το παράπονό τους για την χλιαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας προς τον Τούρκο εισβολέα, σε σχέση με την άμεση και ορθή επιβολή αυστηρών κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, στη συνεδρία προσήλθαν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, ώστε να συζητηθούν θέματα συντονισμού και κοινών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της εκτοπισμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνεδρία προσκλήθηκε επίσης ο Δρ. Σώτος Κτωρής, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στον οποίο ο Πρόεδρος της Επιτροπής επέδωσε Υπόμνημα, στο οποίο καταγράφονται τα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Κατεχόμενων Δήμων που χρήζουν συντήρησης και αποκατάστασης. Τα μέλη της Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Δρα Κτωρή για θέματα που αφορούν το έργο της Τεχνικής Επιτροπής, τις προκλήσεις και δυσκολίες αλλά και το όραμα διάσωσης και διατήρησης της Ιστορίας στην κατεχόμενη γη μας. Στο τέλος της συνάντησης, τα μέλη της Επιτροπής, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για το έργο του αλλά και τον χρόνο που τους διέθεσε, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την νέα σχέση στενότερης συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δύο φορέων, με κοινό στόχο τη διάσωση του πολιτισμού μας που υποφέρει και εξαφανίζεται κάτω από την μπότα του κατακτητή.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
10 Μαρτίου 2022