Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, συνάντηση μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Η συνάντηση, που έγινε στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων στη Λευκωσία, εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της Επιτροπής με υποψηφίους για την Προεδρία με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό και για προσφυγικά θέματα.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, παρέδωσε και επεξήγησε υπόμνημα στο οποίο συνοψίζονται οι βασικές θέσεις της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων επί του εθνικού θέματος καθώς και βασικά θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο. Ο κ. Νεοφύτου με τη σειρά του, εξέφρασε τις βασικές του θέσεις και επιδιώξεις όσον αφορά τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και έκανε μια πρώτη τοποθέτηση επί των ζητημάτων που άπτονται της προσφυγικής πολιτικής. Ανέφερε δε ότι θα μελετήσει με τη δέουσα προσοχή το περιεχόμενο του υπομνήματος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, ώστε να βοηθήσει στην εξεύρεση λειτουργικών λύσεων. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της Επιτροπής και του κ. Νεοφύτου. Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εκφράζει τις ευχαριστίες της στον κ. Νεοφύτου για το χρόνο που της διέθεσε.

Σημειώνεται ότι ακολουθεί συνάντηση της Επιτροπής με τον κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, επίσης υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10.00π.μ. στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου στη Λευκωσία.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022