Συνέργειες και συνεργασίες Κυπριακών και Ελληνικών Τοπικών Αρχών στο επίκεντρο της συνάντησης Βύρα – Πατούλη

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Ανδρέας Βύρας, υποδέχτηκε στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Γιώργο Πατούλη, σήμερα Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στα πλαίσια της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των αδερφών Ενώσεων Κύπρου και Ελλάδας.

Στη συνάντηση οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα θέματα, όπως τα βήματα προόδου στη Μεταρρύθμιση της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εμπειρίες των Δήμων της Ελλάδας από τη Ματερρύθμιση της Ελλαδικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Επιπλέον, οι κκ. Βύρας και Πατούλης συζήτησαν εκτεταμένα επί διαφόρων ιδεών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και σε διάφορα ευρωπαϊκά fora.

Έγινε αλληλοενημέρωση για τις μελλοντικές δραστηριότητες των δύο Ενώσεων καθώς και ανταλλαγή προσκλήσεων σε αυτές. Επίσης, συζητήθηκε σε μια πρώτη φάση η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα όσον αφορά τον τουρισμό υγείας στις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την ανακούφισή του για το αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο δεκάχρονων αγοριών στη Λάρνακα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πετυχημένη πρωτοβουλία του Παρατηρητή της Γειτονιάς, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεση των ανηλίκων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τη συνεργασία των Τοπικών Αρχών και της Αστυνομίας για την πετυχημένη εφαρμογή του Παρατηρητή της Γειτονιάς.

Από πλευράς του, ο κ. Βύρας ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στο Μάτι μετά τις φονικές πυρκαγιές και επανέλαβε τη συμπαράσταση και συνδρομή των Κυπριακών Δήμων στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Πατούλης προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον κ. Βύρα εκ μέρους της ΚΕΔΕ.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.