27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στη Λευκωσία η 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Στη Συνέλευση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Μάριος Καρογιάν, Αρχηγοί και Εκπρόσωποι κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές και ανώτατοι αξιωματούχοι του Κράτους.

Στη λογοδοσία του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, τόνισε ότι το 2009 ήταν μια χρονιά με έντονη δραστηριότητα της Ένωσης Δήμων.

“Μεταξύ άλλων”, τόνισε ο κ. Χρίστου, “η Ένωση Δήμων είχε ενεργό συμμετοχή στην προώθηση δράσεων συνεργασίας μεταξύ των Κυπριακών και άλλων ευρωπαϊκών Δήμων στα πλαίσια Αδελφοποιήσεων, μέσω του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες», ενώ συμμετείχε και στη διαδικασία σύνταξης στρατηγικού εγγράφου για το μέλλον του προγράμματος.

Πέραν αυτού, η Ένωση Δήμων υπέβαλε αίτηση και πέτυχε τη χρηματοδότηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την προώθηση των διδυμοποιήσεων στην Κύπρο, με συνολικό ποσό γύρω στις €100.000,00.

Το πρώτο έργο, που φέρει τον τίτλο DECISIVE, αποσκοπεί στην εκπαίδευση εθελοντών και λειτουργών των Δήμων της Κύπρου για την ανάπτυξη διδυμοποιήσεων με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δεύτερο έργο, που φέρει τον τίτλο SKILLS, αποσκοπεί στην ανάπτυξη διδυμοποιήσεων με Ιταλικούς Δήμους”, κατέληξε ο κ. Χρίστου.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.