ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ DECISIVE: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Μπήκαμε ήδη στο τελευταίο τρίμηνο του έργου DECISIVE και πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του έργου ωστόσο, είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα: Τριάντα εννέα συμπολίτες μας και ένας εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Χίου θα βρεθούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους βασικούς φορείς που ασχολούνται με τις αδελφοποιήσεις.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου και σε αυτό έχουν επιλεγεί να λάβουν μέρος 16 Δήμοι της Κύπρου. Κάθε ένας από αυτούς τους Δήμους, θα εκπροσωπηθεί στο ταξίδι από τον αρμόδιο για τις αδελφοποιήσεις λειτουργό του και από έναν έως τρεις εθελοντές του (πολίτες -κυρίως- ή αιρετούς).

Η ομάδα αυτή των 40 ατόμων θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Βρυξέλλες να λάβει μέρος στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την πρώτη ημέρα θα υπάρξει σειρά διαλέξεων στο Γραφείο Βρυξελλών της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά ένα βασικό τους συμπαίκτη, στην προσπάθεια εξεύρεσης εταίρων για αδελφοποιήσεις. Την ίδια ημέρα θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, οργανισμό ο οποίος έχει να επιδείξει τεράστια δράση σε θέματα αδελφοποιήσεων.

Τη δεύτερη μέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον Εκτελεστικό Οργανισμό της ΕΕ για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Η εμπειρία αυτή αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» και να συζητήσουν μαζί τους τη διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης. Την τελευταία μέρα, η ομάδα θα επισκεφθεί την πόλη Oudenaarde και θα γνωρίσει τους υπεύθυνους αδελφοποιήσεων της πόλης και τον τρόπο με τον οποίον δουλεύουν.