Εισφορά Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων για δράσεις προς αποκατάσταση του Περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές του περασμένου Ιούλη

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, υπό τον Πρόεδρό της Δρ. Πέτρο Καρεκλά, συναντήθηκε χθες Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστα Καδή και το Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, στο Γραφείο του Υπουργού.

Κατά τη συνάντηση, εκ μέρους των Κατεχόμενων Δήμων που ευγενώς έκαναν εισφορά (Ακανθούς, Καραβά, Κερύνειας, Κυθρέας, Λύσης, Λευκονοίκου και Λαπήθου), ο Πρόεδρος της Επιτροπής επέδωσε στον Υπουργό  επιταγή ύψους €5.000,00 ως εισφορά προς το Τμήμα Δασών για να αξιοποιηθεί μέσω δράσεων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή Λάρνακα και ορεινή Λεμεσό τον περασμένο Ιούλη.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης της εισφοράς με δράσεις οι οποίες μπορούν να εμπλέξουν και τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα των Δήμων τους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών. Ως εκ τούτου, λήφθηκε απόφαση για αξιοποίηση του ποσού για δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.

Τόσο ο Υπουργός Γεωργίας όσο και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών εξέφρασαν τη συγκίνηση και τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους γι’ αυτή τη γενναιόδωρη και συγκινητική, συμβολική κίνηση των Κατεχόμενων Δήμων, με την οποία αυτοί έμπρακτα δείχνουν την ευαισθησία και την αγάπη τους για το σύνολο του τόπου μας τόσο για τις κατεχόμενες όσο και τις ελεύθερες περιοχές.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων προτίθεται σύντομα να προχωρήσει και σε συμβολική εισφορά για ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα,  σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
21 Σεπτεμβρίου 2021