ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ: Ανακοίνωση ενόψει της επικείμενης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων ζητά να τεθεί ξεκάθαρα στην επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το θέμα του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, του οποίου η συμπεριφορά δε συνάδει με το ρόλο που του έχει ανατεθεί και είναι εντελώς απαράδεκτη.

Είναι έντονο το αίσθημα ανάμεσα στο λαό και κυρίως ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο, ότι ο ρόλος και η λύση που προωθεί ο κ. Ντάουνερ ευνοούν καθαρά την τουρκική πλευρά και σκοπό έχουν να υποβαθμίσουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ντάουνερ συμπεριφέρεται ως υπερκυβερνήτης της Κύπρου προσβάλλοντας το σύνολο του λαού και κυρίως τον προσφυγικό κόσμο και το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο στη σωστή του διάσταση.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων έχει προ ημερών ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσει τις γενικότερες ανησυχίες των προσφυγικών Δήμων της Κύπρου για το Κυπριακό και θα θέσει στη συζήτηση και το θέμα του κ. Ντάουνερ.