ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ: Έκθεση Φωτογραφίας για την καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία

Πρωτοβουλία των κατεχόμενων δήμων
για ενημέρωση αξιωματούχων της Ε.Ε.

Την παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο συνόδων ή άλλων δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας, στοχεύει να αξιοποιήσει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία. Η τραγωδία συνεχίζεται…».

Το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα λειτουργήσει σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο αίθριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων που έχουν ως στόχο την για ευαισθητοποίηση των ξένων επισκεπτών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 πάνελ, το κάθε ένα από τα οποία δίνει πληροφορίες για την παρούσα κατάσταση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Η Έκθεση προβάλλει θέματα όπως η καταστροφή κοιμητηρίων και εκπαιδευτηρίων, η λεηλασία εκκλησιών και η αρχαιοκαπηλία, ως αποτέλεσμα της εθνοκάθαρσης και του θρησκευτικού φανατισμού.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία θα τελέσει η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, έχουν προσκληθεί πρέσβεις και ανταποκριτές και δημοσιογράφοι ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων πράττει το καθήκον της, με τις δυνάμεις που διαθέτει, προσπαθώντας να αξιοποιήσει την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και να προβάλει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ευρωπαϊκή Κύπρο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός.