Επισκέψεις Αυστριακών και Γάλλων Δημάρχων στην Κύπρο

Πενηνταμελής  Αντιπροσωπεία Αυστριακών Δημάρχων και άλλων αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αυστρίας, συναντήθηκε με ομάδα Κυπρίων Δημάρχων την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Την αντιπροσωπεία των αιρετών από την Αυστρία καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων κ. Αλέξης Γαλανός, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευκαιρία που δίνεται στους τοπικούς άρχοντες των δύο χωρών να έρθουν σε επαφή, να συζητήσουν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και να ανταλλάξουν εμπειρίες δημιουργώντας έτσι δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων ενημέρωσε επίσης τους Αυστριακούς Δημάρχους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο λόγω της Τουρκικής εισβολής και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ατενίσουν την πόλη της Αμμοχώστου από την οροφή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Δήμων από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη των Αυστριακών Δημάρχων στην Κύπρο, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων για τη φιλοξενία και επιβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπατριώτες του αιρετοί εκπρόσωποι καταδικάζουν τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο.

Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα ακολουθήθηκε και στις 25 Οκτωβρίου με 60 Δημάρχους από τη Γαλλία.

Όπως και με τους Αυστριακούς, ο Γάλλος Αρχηγός της αποστολής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το περιεχόμενο της επίσκεψης αλλά και για τη φιλοξενία και τα αισθήματα φιλίας που αναδείχθηκαν στη συνάντηση και εξέφρασε την απαρέσκεια του για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους Τούρκους.

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2012.