Οργάνωση Σεμιναρίων για τα ακόλουθα θεματα: «Συμμετοχική Δημοκρατία» και «Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα»

Πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη 12 Απριλίου 2007 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, δύο Σεμινάρια για δύο θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Τα δύο Σεμινάρια εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Δήμων και της Επιτροπής των Περιφερειών που υπογράφηκε το έτος 2006 και ανανεώθηκε τον Ιανουάριο 2007.

Στο πρώτο Σεμινάριο με θέμα «Συμμετοχική Δημοκρατία» θα μιλήσει ο κ. Peter Straub, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Γερμανικού Κρατιδίου Baden-Württemberg και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και ο κ. Jacques Kemp, Εκπρόσωπος του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Διεύθυνση Ιθαγένειας που διαχειρίζεται το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και χρηματοδοτήσεις για σκοπούς Αδελφοποιήσεων Δήμων. Το πρώτο αυτό Σεμινάριο αναμένεται να διαρκέσει από τις 09.00 μέχρι 11.00.

Στo δεύτερο Σεμινάριο με θέμα «Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα» θα μιλήσουν η κα Catarina Segersten-Larsson και ο κ. Jean Louis Destans μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών. Το Σεμινάριο αναμένεται να διαρκέσει από τις 11.00 μέχρι τις 13.30

Τα δύο Σεμινάρια θα γίνουν το ένα μετά το άλλο στον ίδιο χώρο, γεγονός που διευκολύνει τη συμμετοχή και στα δύο Σεμινάρια. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να το πράξουν αποστέλλοντας στην Ενωση Δήμων το ειδικό έντυπο συμμετοχής που μπορούν να προμηθευτούν από τα Γραφεία της Ενωσης Δήμων.