Πρώτη τακτική συνεδρία της εντεκαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Διεξήχθη χθες Τετάρτη 29.2.2012 η πρώτη τακτική συνεδρία της εντεκαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων με συμμετοχή όλων των μελών και συγκεκριμένα του Προέδρου κ. Αλέξη Γαλανού, του Αντιπροέδρου κ. Σάββα Βέργα, και των μελών κ.κ. Σταύρου Γερολατσίτη, Γιώργου Γεωργίου, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, Ελένης Λουκαϊδου, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Λουΐζας Μαυρομμάτη, Χαράλαμπου Πίττα, Κωστάκη Χατζηκακού και Κυριάκου Χατζηττοφή.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων με κυριότερα τα πιο κάτω:

Πρώτο θέμα ήταν τα πολύ άσχημα οικονομικά των Δήμων μετά τις περικοπές της κρατικής χορηγίας από την Κυβέρνηση και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αποφασίσθηκε να ζητηθούν άμεσα συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, για συζήτηση του θέματος και εξεύρεση τρόπων επίλυσης του.

Δεύτερο θέμα ήταν ο ορισμός των εκπροσώπων των Δήμων στις διάφορες Επιτροπές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συμφωνήθηκε να ζητηθούν και εισηγήσεις από τις πολιτικές ομάδες με στόχο τη διακομματική και γεωγραφική εκπροσώπηση, με βάση τις σωστές αναλογίες και ισορροπίες.