Συνάντηση Προέδρου Ένωσης Δήμων Κύπρου με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Χθες, Τρίτη, 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Ανδρέας Βύρας, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Γιάννης Καραγιάννης.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Προέδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και να αναφερθούν σε κοινούς στόχους και προκλήσεις για την τοπική δημοκρατία στις δύο χώρες. Η συζήτηση ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας και της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών που έχουν αναπτύξει οι Ελληνικές και οι Κυπριακές Τοπικές Αρχές.

Πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, η συνάντηση αποτέλεσε την αφετηρία για εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Ενώσεις. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση του Διεθνούς Γεγονότος Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και το οποίο θα προβάλει, μεταξύ άλλων, Ελληνικές και Κυπριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities). Το θέμα θα τύχει χειρισμού από κοινή ομάδα εργασίας της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Κ.Ε.Δ.Ε., οι οποία θα συσταθεί στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπαστεργίου δώρισε στον κ. Βύρα ένα συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και ένα δερματόδετο τόμο του πρώτου κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ένωση Δήμων Κύπρου
30 Ιουνίου 2020