Συνάντηση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου, στη Λευκωσία, συνάντηση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων της Ένωσης Δήμων Κύπρου μαζί με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε κοινά θέματα που αφορούν την αποστολή τόσον των Κατεχόμενων Δήμων όσο και της Π.Ε.Π. με στόχο την επίτευξη των κοινών στόχων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης κατά την οποία εξήχθησαν κοινές διαπιστώσεις και αποφασίστηκε όπως υπάρξει ένας συντονισμός μεταξύ τους για να προβούν στις δέουσες ενέργειες όπου δει, για να ενισχυθούν οι ρόλοι τους, ιδιαίτερα στο θέμα της διαφώτισης για προβολή του Εθνικού μας Θέματος, και για την επίσπευση της διεξαγωγής εκλογών για την εκλογή των μελών της Π.Ε.Π.

Επίσης, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων κατά τη συνεδρία της έλαβε απόφαση με την οποία συμπαραστέκεται στην προσπάθεια του Δήμου Αμμοχώστου για τη συλλογή υπογραφών από τους νόμιμους κάτοικους της πόλης για διεκδίκηση της επιστροφής στην Αμμόχωστο.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων τονίζει ιδιαίτερα ότι το Δικαίωμα επιστροφής των Αμμοχωστιανών είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι αυτό προβλέπεται και από το ψήφισμα 550 του Ο.Η.Ε.