Συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, συναντήθηκε σήμερα, 10 Απριλίου 2012, με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ που επισκέπτεται αυτές μέρες την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τους κατατόπισε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την αυξανόμενη αδιαλλαξία και επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και ζήτησε, ενόψει και των επικείμενων αμερικανικών εκλογών, να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για μια περισσότερο ισοζυγισμένη και ολιγότερο αδιάφορη πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κύπρου.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο πολύ παράδοξο αλλά και απαράδεκτο γεγονός ότι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ για οκτώ σχεδόν μήνες δεν έχει διορίσει νέο πρέσβη, πράγμα το οποίον κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε τεχνοκρατική δυσλειτουργία. Ο κ. Γαλανός τόνισε ότι δίνεται εικόνα υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από αυτό και μόνο το γεγονός και ότι ζητούμε σίγουρα μια πιο ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι από πλευράς μας δεν πρέπει να υπάρχουν φοβικές αντιλήψεις.

Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ εξέφρασε ακόμα μια φορά τη στήριξη της οργάνωσης προς τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου.