ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ Pro-I3T: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 22-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ένωση Δήμων Κύπρου μέσω του Γραφείου της στις Βρυξέλλες, διοργανώνει μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην «Πρωτεύουσα της ΕΕ» προκειμένου οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την πραγματικότητα των Βρυξελλών, να γνωρίσουν το εκεί Γραφείο μας και τις δράσεις του, αλλά και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων και άλλων δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός της επίσκεψης είναι οι συμμετέχοντες, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που τους παρέχει η Ένωση Δήμων μέσω του Γραφείου Βρυξελλών, να γνωρίσουν από κοντά τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, τους Λειτουργούς τους και τις μεθόδους εργασίας τους, αλλά και να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα θέματα και επαφές που οι ίδιοι επιθυμούν σύμφωνα με τα καθήκοντά τους στους Δήμους.

Η φετινή επίσκεψη απευθύνεται πρώτιστα στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους αλλά και τους νέους Δημοτικούς Γραμματείς των Δήμων της Κύπρου. Το διάστημα παραμονής των συμμετεχόντων στις Βρυξέλλες θα περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2012.

Διευκρινίζεται ότι όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων (αεροπορικά, διαμονή και διατροφή) καλύπτονται από την Ένωση Δήμων Κύπρου, μέσω του Ευρωπαϊκού Έργου Pro-I3T (www.proi3t.eu), το οποίο έχει εξασφαλίσει το Γραφείο Βρυξελλών της Ένωσης Δήμων, και το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Υπενθυμίζουμε, ότι το ευρωπαϊκό έργο  Pro-I3T (Providing Information Tools on Thematic Twinning), προωθεί τη συνεργασία της Ένωσης Δήμων Κύπρου με τη Συνέλευση των Περιφερειών της Ευρώπης (Σ.Π.Ε.), για την προώθηση και την ανάπτυξη θεματικών αδελφοποιήσεων μεταξύ των μελών τους, αλλά και με πόλεις από όλη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού αυτού έργου, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λευκωσία. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2012 στις Βρυξέλλες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων (ειδικά του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες»), θα διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης αδελφοποιήσεων μεταξύ των μελών τους και με Δήμους από την υπόλοιπη ΕΕ, ενώ παράλληλα θα συζητήσουν τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της μελλοντικής προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Στην εκδήλωση αυτή θα λάβουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες της εκπαιδευτικής επίσκεψης του έργου Pro-I3T.